Με τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα να αυξάνονται συνεχώς γύρω μας, η Mercedes-Benz διευρύνει τη γκάμα της με τη GLC 300de. Όπου “de” σημαίνει το συνδυασμό ενός αποδοτικού κινητήρα diesel με ένα παράλληλα τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα.

Η νέα Mercedes-Benz GLC 300de είναι ένα plug-in υβριδικό μοντέλο. Χρησιμοποιεί έναν 4κύλινδρο κινητήρα πετρελαίου 2.0 λίτρων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία. Το ίδιο μηχανικό σύνολο διατίθεται, πέραν της GLC, στα σεντάν και station wagon μοντέλα C-Class, E-Class καθώς και στα GLE και GLE Coupe.

Συνδυαστικά, οι δύο αυτές πηγές ισχύος προσφέρουν στη GLC (SUV & Coupe εκδόσεις) ισχύ 306 ίππων και ροπή 400 Nm. Με επίσημες τιμές κατανάλωσης τα μόλις 2,2- 1,7 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO2 45–57 g/100 km η GLC SUV προσφέρει εξαιρετική οικονομία. Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει χωρητικότητα 13,5 kWh, με το βάρος της να ανέρχεται στα 123 kg. Η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 45 χιλιόμετρα (τιμές WLTP) ενώ η μέγιστη ταχύτητα όταν το όχημα κινείται αμιγώς ηλεκτροκίνητα φτάνει τα 140 χλμ/ώρα. Σε φορτιστή 7.4 kW αρκούν 1 ώρα και 30 λεπτά, ενώ για οικιακή φόρτιση σε πρίζα τύπου schuko έως 2.3 kW, απαιτούνται 5 ώρες.

Mercedes-Benz GLCΌπως όλα τα plug-in hybrid οχήματα, η GLC 300de προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα και συνεπώς με μηδενικές τοπικές εκπομπές, ειδικά σε αστικές περιοχές, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις επωφελείται από τη μεγάλη αυτονομία και οικονομία που προσφέρει ο πετρελαιοκινητήρας. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται από το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G TRONIC.

Πέρα από τα παραπάνω, η Mercedes-Benz GLC δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένα μοντέλο που βρίσκεται στο στοιχείο του σε κάθε είδους τερέν. Συνδυάζει την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ευελιξία, προσφέροντας εξαιρετική άνεση και εργονομία. Προφανώς και είναι ένα πολυτελές μοντέλο, αποτελώντας μια ελκυστική πρόταση για όσους επιθυμούν κάτι πιο premium.

Εξοπλισμός

Οι GLC 300de SUV & Coupe εκτός από τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό που διαθέτουν, δίνουν τη δυνατότητα προσωποποίησης μέσα από την επιλογή τριών διαφορετικών πακέτων εξωτερικού και εσωτερικού εξοπλισμού. Έτσι το πακέτο “Base line” περιλαμβάνει αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, ζάντες αλουμινίου 18”, ηλεκτρικό σύστημα EASY-PACK πόρτας χώρου αποσκευών, κάμερα οπισθοπορείας, πακέτο άνεσης καθισμάτων, ράγες οροφής, σύστημα πολυμέσων MBUX και Touchpad, φώτα LED High Performance με ενσωματωμένα φώτα ημέρας και φιμέ πίσω τζάμια.

Το “Off-Road” πακέτο διαθέτει επιπλέον εμφανείς απολήξεις εξατμίσεων και διακοσμητικά στοιχεία σε χρώμιο. Το “AMG Line” διαθέτει επιπλέον της γραμμής Base ζάντες 19” AMG, θερμομονωτικά σκούρα φιμέ κρύσταλλα, χαμηλωμένη ανάρτηση comfort, AMG εξωτερικό & εσωτερικό styling και γρίλια ψυγείου “diamond’. Τέλος, το πακέτο “Exclusive” έχει πακέτο εσωτερικού φωτισμού, διακοσμητική επένδυση από ξύλο, άνω τμήμα του ταμπλό και επενδύσεις καθισμάτων και πορτών από συνθετικό δερμα ARTICO.

Mercedes-Benz GLCΗ τιμή της Mercedes-Benz GLC 300de στην Ελλάδα

Η τιμή της Mercedes-Benz GLC 300de SUV στη χώρα μας ξεκινά από τις 66.265 ευρώ (με λιανική τιμή προ φόρων από €50.431). Η αντίστοιχη GLC 300de Coupe ξεκινά από 69.939 ευρώ (ΛΤΠΦ €53.233). Όπως ισχύει για όλα τα οχήματα plug-in hybrid, οι εταιρικοί χρήστες πληρώνουν μηδενικό φόρο εταιρικών αυτοκινήτων για τα πρώτα 40.000 ευρώ της τιμής αγοράς προ φόρων και φορολογούνται για το υπολειπόμενο ποσό άνω των 40.000 ευρώ.
Έτσι, η GLC 300 de 4MATIC SUV υπόκειται σε φόρο εταιρικών αυτοκινήτων μόνο για το ποσό των €10.431, σαν να ήταν αυτοκίνητο αυτής της αξίας.