Νέα και πιο όμορφη η Porsche Cayenne

Ναι λοιπόν, η Porsche ετοίμασε τη νέα γενιά Cayenne. Την 3η γενιά, η οποία μπορεί να μοιάζει ακόμα με μια Cayenne ή καλύτερα μια πιο μεγάλη Macan, ωστόσο κρύβει μέσα της τεράστιες τεχνολογικές αλλαγές.

Σχεδιαστικά η νέα Cayenne ξεχωρίζει από τις μεγάλες εισαγωγές αέρα εμπρός και τα νέα φώτα, ενώ είναι και ελαφρώς μεγαλύτερη στα +63 χλστ., χωρίς όμως να αλλάζει το μεταξόνιο. Χαμηλότερη είναι η οροφή κατά 9 χλστ., ενώ θεαματικά αυξήθηκε ο χώρος φόρτωσης κατά 100 λίτρα. Οι μεγαλύτεροι τροχοί από τη βασική έκδοση αλλά και τα φαρδύτερα ελαστικά στους πίσω τροχούς για πρώτη φορά, είναι κάτι που επίσης κάνουν την 3η γενιά Porsche Cayenne να ξεχωρίζει. Πίσω, η πιο χαρακτηριστική αλλαγή είναι μια λεπτή λωρίδα LED, κάτι που θυμίζει έντονα την αδελφή Panamera. Επίσης όλες οι νέες Cayenne θα έχουν ως στάνταρ εξοπλισμό τους προβολείς LED, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται το “έξυπνο” Porsche Dynamic Light System (PDLS).

Η νέα γενιά Cayenne είναι ελαφρώς μεγαλύτερη και με περισσότερη τεχνολογία.

Από το λανσάρισμά της, η νέα γενιά Porsche Cayenne θα εφοδιάζεται με δύο καινούριους 6-κύλινδρους κινητήρες, όλοι με Turbo. Η βασική έκδοση χρησιμοποιεί έναν 3-λίτρο με 340 ίππους, ενώ η Cayenne S θα έχει έναν V6 biturbo 2,9 λίτρων με ισχύ 440 ίππων. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό Sport Chrono Package, η Porsche Cayenne S μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, τιμή εντυπωσιακή για ένα τεράστιο SUV βάρους 1.985 kg (65 kg λιγότερα από την προηγούμενη γενιά). Η ισχύς περνά σε όλους τους τροχούς μέσω ενός νέου 8-τάχυτου κιβωτίου Tiptronic S.

Μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές βελτιώσεις στο νέο SUV της Porsche είναι η τεχνολογία τετραδιεύθυνσης, κάτι που ήδη η εταιρία χρησιμοποιεί στις κορυφαίες εκδόσεις της 911 GT3 και GT3 RS. Διαθέσιμα είναι ακόμη το Porsche 4D Chassis Control με σύστημα αερανάρτησης τριών θαλάμων και το Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC). Η Cayenne έχει ακόμη προγράμματα λειτουργίας off-road συμπεριλαμβανομένου έτοιμων ρυθμίσεων για οδήγηση σε χώμα, λάσπη, άμμο ή βράχια.
Στο εσωτερικό της νέας Cayenne ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό.

Στο εσωτερικό της, η νέα Porsche Cayenne έχει φανερές επιρροές από την τελευταία Panamera, όπως το Porsche Advanced Cockpit με full HD οθόνη αφής 12,3 ιντσών, φωνητικές εντολές, online υπηρεσίες και πρόσβαση στο Internet.

Οι τιμές της νέας Cayenne στη Γερμανία ξεκινούν από 74.828 ευρώ για τη βασική έκδοση και από 91.964 ευρώ για την Cayenne S. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου γίνονται αυτές τις ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Νέα Porsche Cayenne

 

Νέα Porsche Cayenne

 

Η Porsche Cayenne S κινείται από biturbo κινητήρα 440 ίππων.

 

Νέα Porsche Cayenne