2007-2017: Χρόνια Πολλά Nissan Qashqai…

Η πρώτη γενιά του Qashqai έκανε το ντεμπούτο της τον Φεβρουάριο του 2007 και το SUV της Nissan είχε καλή αποδοχή από το αγοραστικό κοινό, σημειώνοντας τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του 100.000 πωλήσεις στην Ευρώπη. Σήμερα, μετά από 10 χρόνια παρουσίας του, το Nissan Qashqai σημείωσε 2,3 εκ. πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά και έγινε το best seller crossover, κερδίζοντας παράλληλα 80 βραβεία, εκ των οποίων 19 ως το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» σε διάφορες χώρες. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πωλήσεις του, φθάνουν τα 3,3 εκ. αυτοκίνητα.
Ο Paul Willcox, Πρόεδρος της Nissan Europe, δήλωσε:

Όταν το Qashqai ξεκίνησε την εμπορική του πορεία το 2007, ήταν το μοναδικό στην αγορά. Ο λόγος που έχει παραμείνει το νούμερο ένα crossover, είναι επειδή έχουμε καινοτομήσει, προσθέτοντας συνεχώς τεχνολογία στο αυτοκίνητο.

Το πρωτοποριακό πνεύμα της Nissan έχει αλλάξει την αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Μέσα σε 10 χρόνια η κατηγορία των αυτοκινήτων C-crossover κερδίζει συνεχώς έδαφος και σχεδόν όλες οι μάρκες αυτοκινήτων έχουν συμπεριλάβει στη γκάμα των μοντέλων τους αυτοκίνητα ανταγωνιστικά του Qashqai, τα οποία φθάνουν το αριθμό 21. Στην Ευρώπη (μαζί με Ρωσία, Ουκρανία και Καζακστάν) το 2016 πουλήθηκαν 261.429 Nissan Qashqai αντιπροσωπεύοντας το 10% του μεριδίου της αγοράς, ενώ στην ελληνική αγορά και το 2016 κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία C.