Το Renault Kadjar αποκαλύπτεται

Η είσοδος της Renault στην κατηγορία των μεσαίων crossover γίνεται με το ολοκαίνουριο Kadjar, ένα αυτοκίνητο που γνωρίζαμε την άφιξη του εδώ και λίγο καιρό ωστόσο τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας.

Η Renault χαρακτηρίζει το Kadjar ως το μεγάλο αδελφό του Captur και όχι άδικα αφού τα δύο μοντέλα μοιράζονται αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Ωστόσο πιο προσεκτικοί θα παρατηρήσουν και κάποιες αναλογίες που φέρνουν στο μυαλό την εικόνα ενός… γαλλικού Qashqai, κάτι βεβαίως που είναι απόλυτα φυσιολογικό αν λάβουμε υπόψη μας τη στενή συνεργασία μεταξύ Renault και Nissan και τη χρήση της κοινής τους πλατφόρμας. To Kadjar θα αποτελέσει και τη διεθνή επίθεση της μάρκας αφού εκτός από την Ευρώπη θα διατεθεί στις αγορές της Αφρικής και της Κίνας. Το λανσάρισμά του υπολογίζεται για το φθινόπωρο.
Διαθέσιμο σε εκδόσεις με κίνηση εμπρός 4Χ2 και φυσικά με τερακίνηση, το Renault Kadjar θα είναι ένα αυτοκίνητο για όλες τις χρήσεις, εντός και εκτός πόλης αλλά και με πολλά υποσχόμενη ευελιξία. Το συνολικό του μήκος είναι 4,45μ. με πλάτος στα 1,84μ. Σχεδιαστικά βεβαίως το γαλλικό SUV έχει ένα αθλητικό και ταυτόχρονα μυώδες στυλ, ρέουσες γραμμές και όμορφα σχεδιασμένες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα τα εμπρός LED φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό του βλέπουμε την ίδια ποιοτική και μοντέρνα εικόνα που συναντούμε σε όλα τα σύγχρονα Renault, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πολυμέσων R-Link 2.
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Renault Kadjar θα γίνουν το Μάρτιο στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου αναμένονται να ανακοινωθούν και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Διαβάστε ακόμη: