Αυτόνομο και ηλεκτρικό το Skoda Vision E

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό και αυτόνομο πρωτότυπο αυτοκίνητο της Skoda αποκαλύπτεται στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης και ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της μάρκας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με μήκος 4.645 mm, πλάτος 1.917 mm και ύψος 1.550 mm, το Skoda Vision E έχει επιβλητική παρουσία αλλά και ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό.

Χάρη στην ισχύ του συστήματος των 308 ίππων, το Vision E συνδυάζει τις μηδενικές εκπομπές ρύπων με τις εξαιρετικές επιδόσεις. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου και η βέλτιστη ανάκτηση ενέργειας προσφέρουν αυτονομία έως 500 km. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνεργάζονται για να κινούν και τους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου, ενώ η τετρακίνηση είναι προσαρμοσμένη ώστε να διασφαλίζει το υψηλότερο βαθμό ευστάθειας, δυναμικής συμπεριφοράς και ασφάλειας σε όλες τις συνθήκες.

Skoda Vision E Concept, το SUV που βάζει τους Τσέχους στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης.

Με το Vision E, η Skoda αναδεικνύει τις μελλοντικές μορφές αυτόνομης οδήγησης. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, περίπου το 15% όλων των νέων αυτοκινήτων θα κινείται τελείως αυτόνομα το 2030. Το πρωτότυπο Vision E πληροί τις προϋποθέσεις για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα σε μποτιλιαρίσματα, να κινείται με αυτόματο πιλότο στον αυτοκινητόδρομο, να παραμένει στην ίδια λωρίδα ή να αλλάζει, να εκτελεί ελιγμούς προσπέρασης, να αναζητά ελεύθερους χώρους στάθμευσης, να παρκάρει και να φεύγει αυτόνομα από τους χώρους στάθμευσης. Για το σκοπό αυτό αισθητήρες με διαφορετικές εμβέλειες και πολυάριθμες κάμερες παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση της κυκλοφορίας.

Η ηλεκτρική μετακίνηση παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας, η οποία εξελίσσει τις ιδέες της για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα πάνω στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου. Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας Skoda θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2019 με το λανσάρισμα του Superb plug-in hybrid. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής της μάρκας θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα, το 2020, ενώ μέχρι το 2025, η Skoda θα έχει επεκτείνει τη γκάμα της, που θα περιλαμβάνει πλέον πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες.

Και ηλεκτρικό, και αυτόνομο το πρωτότυπο Skoda Vision E.