Ανανεωμένο Subaru Forester

Από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στην παγκόσμια αγορά άλλαξε τον παρονομαστή των SUV τετρακίνητων οχημάτων. Τα χρόνια πέρασαν, ο ανταγωνισμός εξελίχθηκε και ανέβασε ψηλά τον πήχη, εν τούτοις το Subaru Forester παρέμεινε πάντα στην κορυφή. Για το 2015 το Forester αποκτά τη νέα έκδοση 2.0 Diesel Lineartronic, με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων αλλά και μικρές αισθητικές αλλαγές.

Το Subaru Forester εξακολουθεί και παραμένει συνώνυμο του απόλυτου τετρακίνητου SUV. Κανένας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις εξαιρετικές του επιδόσεις στις εκτός δρόμου αποδράσεις. Βασικές αιτίες το στιβαρό του πλαίσιο, ο επίπεδος κινητήρας boxer και το αξεπέραστο στάνταρ σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive. Πάντα υποσχόταν την απρόσκοπτη κίνηση σε δρόμους με εξαιρετικά περιορισμένη πρόσφυση, αλλά και την ταχύτατη αντίδραση σε ακραίες συνθήκες οδήγησης. Και σήμερα η πραγματικότητα παραμένει η ίδια. O εντελώς νέος κινητήρας πετρελαίου με τον οποίο εφοδιάζεται το Forester, προδιαγραφών Euro 6, έχει χωρητικότητα 1.998cc και συνεργάζεται με το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων Lineatronic. Η ισχύς του φτάνει τους 148 ίππους, με μεγίστη ροπή 350Nm από τις 1.600 έως και τις 2.400 rpm. Η μέση του εργοστασιακή κατανάλωση φτάνει τα 6,3 lt/100km.
Σχεδιαστικά το Forester τέταρτης γενιάς ξεχωρίζει από τη δυναμική του εμφάνιση η οποία διατηρεί τη γνώριμη σιλουέτα αλλά με πιο έντονα στοιχεία κυρίως εμπρός. Για το 2015 το μοντέλο της Subaru αλλάζει ελαφρώς στο εσωτερικό του με νέους αεραγωγούς στο σύστημα κλιματισμού, νέα μπουτόν στο τιμόνι αλλά και μια νέα οθόνη αφής 6,2’’. Κατά τα άλλα η καμπίνα παραμένει ευρύχωρη, με ποιοτικά υλικά και μια σχεδίαση που παραπέμπει στο XV.
Με συνολικό μήκος 4.595mm, πλάτος 1.795mm, ύψος 1.735mm και μεταξόνιο 2.640mm, το Forester μπορεί και κινείται ιδιαίτερα ευέλικτα σε κάθε είδους δρόμο, αφού η απόστασή του από το έδαφος φτάνει τα 220mm. Κινητήρας, κιβώτιο και το εξελιγμένο σύστημα X-Mode συνηγορούν στο να σκαρφαλώνει σχεδόν παντού. Το σύστημα X-Mode επεμβαίνει αυτόματα κι εφ΄ όσον χρειαστεί τόσο στον κινητήρα, όσο ακόμη στο κιβώτιο ταχυτήτων, στα φρένα και στο Hill Descent. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού δίνει απόλυτες λύσεις στον οδηγό σε πραγματικά δύσκολες οδικές συνθήκες.
Το ανανεωμένο Subaru Forester θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στις αρχές Απριλίου με τιμή από τις 46.400 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται το όφελος απόσυρσης, μεταλλικό χρώμα, τέλη κυκλοφορίας και έξοδα ταξινόμησης.

Διαβάστε ακόμη:

First drive: 2015 Jeep Renegade
First drive: Mitsubishi ASX MY15
Car of the Week: Nissan Qashqai 1.6D 130ps
Volvo V60 Cross Country