Νέο Suzuki Vitara

Το Vitara ξαναγεννιέται και δεν είναι Grand, αλλά σκέτο Suzuki Vitara, βάζοντας και πάλι τη μάρκα στο παιχνίδι των τετρακίνητων SUV. Η νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου είναι σχεδιασμένη από την αρχή και προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό, περισσότερη ασφάλεια και υψηλότερη τεχνολογία από ποτέ.

Το σύγχρονο σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη ότι το νέο Vitara είναι ένα γνήσιο off-roader. Διαθέτει τέσσερις επιλογές λειτουργίας (Auto, Snow, Sport και Lock), ηλεκτρονικά ελεγχόμενες από τον οδηγό, και παρέχει προσαρμοστικότητα στις ιδιαιτερότητες κάθε οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας πρόσφυση και έλεγχο εντός και εκτός δρόμου. Οι εκτός δρόμου δυνατότητες ενισχύονται με το σύστημα ελέγχου κατάβασης (Hill Descent Control) και το σύστημα ελέγχου σε ανηφόρες (Hill Hold). Ωστόσο, το νέο Vitara ξεχωρίζει και για τον εξοπλισμό του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, στην πρόβλεψη και στην αποφυγή πιθανού ατυχήματος. Το σύστημα Radar Brake Support «διαβάζει» το δρόμο εμπρός και μπορεί να αποτρέψει ή να μετριάσει την πιθανότητα σύγκρουσης με προειδοποίηση φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης. Από πλευράς εξοπλισμού, το νέο Suzuki Vitara έχει ηχοσύστημα με οθόνη αφής 7 ιντσών και δυνατότητα σύνδεσης smartphone για χρήση των εφαρμογών του τηλεφώνου στην οθόνη. Ταυτόχρονα φιλοξενεί και την εικόνα της κάμερας οπισθοπορείας και το σύστημα πλοήγησης.
Και βεβαίως είναι το σχεδιαστικό κομμάτι στο οποίο το Vitara ξεχωρίζει, καθώς τίποτα δε θυμίζει το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς. Οι Ιάπωνες του έδωσαν ένα αρκετά δυναμικό και σύγχρονο σχήμα με δυνατότητες διχρωμίας αλλά και πρόσθετα πακέτα εξατομίκευσης. Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος των 4,17μ. το φέρνει σαφώς ένα κλικ μικρότερο από την προηγούμενη γενιά και του δίνει την ευελιξία που χρειάζεται κανείς από ένα καθημερινό αυτοκίνητο, με ταυτόχρονα χώρους για 4 επιβάτες και πορτ μπαγκάζ 375lt.
Δύο κινητήρες 1,6 lt είναι διαθέσιμοι, με βενζίνη ή πετρέλαιο και απόδοση 120 ίππων και οι δυο, ενώ συνδυάζονται τόσο με τετρακίνηση όσο και μόνο κίνηση εμπρός. Η μεγαλύτερη έκπληξη όλων ωστόσο είναι η τιμή, καθώς το νέο Suzuki Vitara διατίθεται στην ελληνική αγορά από τις μόλις 15.560 ευρώ συνυπολογίζοντας και το όφελος απόσυρσης. Τιμή που το βάζει δυναμικά στα χωράφια του SX4, ενώ για τις τετρακίνητες εκδόσεις η τιμή διαμορφώνεται από τις 19.660 ευρώ με απόσυρση.