Η Tesla διευρύνει τη γκάμα του ανανεωμένου Model 3 με την προσθήκη της έκδοσης Performance. Αυτό είναι το ταχύτερο Model 3 ως σήμερα, ικανό να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα!

Με βάση την ποιότητα και τις βελτιώσεις της πλατφόρμας του πιο πρόσφατου Model 3, το νέο Model 3 Performance προσφέρει μια πιο εστιασμένη εμπειρία οδήγησης, καθώς και μοναδικά χαρακτηριστικά οχήματος και στοιχεία σχεδίασης. Πρακτικά μιλάμε για το πιο ισχυρό και δυναμικό Model 3 που κατασκευάστηκε ως σήμερα. Η τελευταίας γενιάς μονάδα κίνηση performance ξεκλειδώνει περισσότερους από 460 ίππους συστήματος, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα μέσα σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 262 χλμ/ώρα.

Αυτή η πρόσθετη ισχύς μεταφέρεται στο οδόστρωμα μέσω κλιμακωτών, σφυρήλατων ζαντών αλουμινίου 20’’ και νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων. Η νέα κλιμακωτή διάταξη με τροχούς σε διαφορετικές διαστάσεις μπρος και πίσω προσφέρει ακριβέστερη ανταπόκριση στις στροφές, βελτιωμένη προβλεψιμότητα και αυξημένη πρόσφυση, τόσο σε δρόμους όσο και σε πίστες.

Tesla Model 3 PerformanceΕντελώς νέα είναι και η ανάρτηση στο νέο Model 3 Performance, προσφέροντας έλεγχο μέσω του λογισμικού της Tesla και του συστήματος ελέγχου Vehicle Dynamics Controller (VDC). Αυτό το επόμενης γενιάς σύστημα επιτρέπει τις απόλυτες επιδόσεις χειρισμού, χωρίς συμβιβασμούς στην καθημερινή χρηστικότητα. Αναβαθμίσεις υπάρχουν στο σασί και στα φρένα, ενώ έχει προστεθεί και μια νέα λειτουργία οδήγησης Track Mode.

Ειδικά όσον αφορά στο πλαίσιο, έχουν γίνει μια σειρά από αναβαθμίσεις ως προς τα υλικά που χρησιμοποιούνται, με στόχο την αυξημένη απόδοση των συστημάτων κίνησης και της ανάρτησης. Η αυξημένη δομική ακαμψία, τα ανανεωμένα ελατήρια, οι ράβδοι σταθεροποίησης και οι δακτύλιοι παρέχουν ένα πλαίσιο με μεγαλύτερη απόδοση και ανταπόκριση στους χειρισμούς του οδηγού. Τα κατάλληλα για πίστα φρένα έρχονται πλέον ως στάνταρ εξοπλισμός μαζί με τα τακάκια υψηλής απόδοσης και παρέχουν πιο άμεση επιβράδυνση, ενώ έχουν και υψηλότερα θερμικά όρια και αντοχή. Όλα τα Model 3 Performance έρχονται με κόκκινες δαγκάνες.

Πιο επιθετική σχεδίαση

Το Model 3 Performance διαθέτει επίσης ξεχωριστή σχεδίαση σε σύγκριση με τα άλλα επίπεδα εξοπλισμού. Νέος είναι ο προφυλακτήρας και με πιο επιθετικό στυλ, περιλαμβάνοντας λεπτομέρειες που βελτιστοποιούν την αεροδυναμική απόδοση αλλά και την ψύξη. Στο πίσω μέρος υπάρχει διαχύτη στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και ένα από ανθρακονήματα στο τελείωμα της ουράς, για καλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Αντίστοιχα αναβαθμισμένο και πι οσπορ είναι το εσωτερικό, όπου την παράσταση κλέβουν τα νέα σπορ καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη. Μπορούν επίσης να θερμαίνονται και να αερίζονται. Η επένδυση από ανθρακονήματα υπάρχει και στο εσωτερικό, υπογραμμίζοντας τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Υψηλή απόδοση

Την κίνηση στο νέο Model 3 Performance αναλαμβάνουν δύο ηλεκτροκινητήρες 4ης γενιάς, ένας για τους εμπρός και ένας για τους πίσω τροχούς. Κατά συνέπεια το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο, βοηθώντας έτσι την καλύτερη απόδοση στις δυνατές επιταχύνσεις. Άλλωστε μην ξεχνάμε έχουμε 460 ίππους και 723 Nm σταθερής ροπής. Όσον αφορά στη μπαταρία, αυτή είναι χωρητικότητας 75 kWh, που χάρη στο αναβαθμισμένο σύστημα διαχείρισης που έχουν όλα τα νέα Model 3, παρέχει αυτονομία περί τα 528 χλμ. με μια φόρτιση.

Το Model 3 Performance είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα, με τιμές που ξεκινούν από 55.990 €. Οι παραδόσεις ξεκινούν τον Μάιο!

Δείτε τη video-δοκιμή του Tesla Model 3 Highland