Το Mazda 2 ανανεώθηκε για το 2020, απέκτησε πιο σύγχρονη εμφάνιση, νέες τεχνολογίες Skyactiv και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας i-Activsense. Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει αλλά και πόσο κοστίζει η ανανεωμένη γενιά στη χώρα μας.

Μπορεί εκ πρώτης το Mazda 2 να δείχνει το ίδιο, ωστόσο υπάρχει μια σειρά από λεπτομέρειες που κάνουν το μοντέλο του 2020 πιο σύγχρονο και πιο ταιριαστό στη φιλοσοφία όλων των νέων Mazda. Η πιο πρόσφατη εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας KODO χαρίζει στο νέο ανανεωμένο Mazda 2 έναν αέρα φρεσκάδας. Ξεχωρίζουν οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών αλλά και ένα νέο ασημί χρώμα στις ζάντες αλουμινίου των 15 ιντσών. Μικρές αλλαγές έχουν γίνει στη σχεδίαση των φώτων και των προφυλακτήρων, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στο κομμάτι της ηχομόνωσης με μία νέα προσέγγιση στον τομέα του ελέγχου των θορύβων που περνούν στην καμπίνα.

Mazda 2

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέας σχεδίασης εμπρός καθίσματα, αλλά και νέα στοιχεία εξοπλισμού. Ανάμεσα τους η θερμαινόμενη στεφάνη τιμονιού και κεντρικός καθρέφτης με αυτόματη αντιθαμβωτική λειτουργία, ενώ το σύστημα Mazda Connect υποστηρίζει πλέον λογισμικό Apple CarPlay και Android Auto. Σημαντικότερες αλλαγές έχουν γίνει στο οδηγικό κομμάτι, αφού αναβαθμίστηκε το σύστημα ανάρτησης και υιοθετείται σύστημα G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) για ακόμα πιο σταθερή συμπεριφορά του αυτοκινήτου κατά την κίνηση με ταχύτητα.

Με κινητήρα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας

Το Mazda 2 του 2020 προσφέρεται αποκλειστικά με έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 1,5 λίτρων ισχύος 90 ίππων. Συνδυάζεται μάλιστα με τεχνολογία MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η διαθέσιμη ροπή αγγίζει τα 148Nm στις 4000 σ.α.λ. Το Mazda2 κάνει το 0-100km/h σε 9,8 δλ. με την τελική να φτάνει στα 183km/h. Η κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο είναι 4,1 l/100km και οι εκπομπές του CO2 είναι 94g/km.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης MHEV συνδυάζει την υποβοήθηση από έναν ηλεκτροκινητήρα, με σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα. Κατά αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται οικονομία στην κατανάλωση και πιο ήρεμη οδηγική εμπειρία, ενώ οι εκπομπές CO2 από 111 μειώνονται στα 94 g/km.

Τα συστήματα ασφάλειας στο Mazda 2

Η διευρυμένη γκάμα συστημάτων υποστήριξης και ασφαλείας περιλαμβάνουν στοιχεία όπως οι προβολείς LED στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων και προαιρετικά σύστημα ενεργών προβολέων (Adaptive LED Headlights – ALH). Διαθέσιμο είναι το εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης πέδησης σε πόλη (Advanced Smart City Brake Support – Advanced SCBS) που ενσωματώνει πλέον και τη λειτουργία αναγνώρισης πεζών τη νύχτα, ενώ ως πρόσθετος εξοπλισμός διατίθεται το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keep Assist System-LAS), σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης (Traffic Sign Recognition-ΤSR) και ορατότητα 360° με εμπρός αισθητήρες πάρκινγκ.

Οι τιμές του Mazda 2 στην Ελλάδα

Το ανανεωμένο μοντέλο διατίθεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού: Challenge, Takumi και Takumi Plus. Σε κάθε περίπτωση συνδυάζονται με τον κινητήρα 1,5λτ ισχύος 90 ίππων και σύστημα mHybrid. Αναλυτικά οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Μazda2 mHybrid Challenge: 14.509€
  • Μazda2 mHybrid Takumi: 16.235€
  • Μazda2 mHybrid Takumi Plus: 16.997€.