Το Toyota Aygo X Prologue με χαρακτηριστικά μικρού SUV ετοιμάζεται να αλλάξει τα όσα θεωρούσαμε δεδομένα ως σήμερα στην κατηγορία!

Τα μοντέλα τύπου crossover και SUV αποτελούν τα τελευταία χρόνια τη δημοφιλέστερη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Όλες οι εταιρίες έχουν στη γκάμα τους μοντέλα SUV, σχεδόν σε κάθε μέγεθος. Σχεδόν, αφού έως σήμερα η νέα τάση δεν είχε αγγίξει την πολύ μικρή κατηγορία. Και τώρα η Toyota αλλάζει το παιχνίδι, αποκαλύπτοντας το Aygo X Prologue. Μιλάμε για ένα Aygo με υπερυψωμένο αμάξωμα και όλα τα crossover χαρακτηριστικά που τραβούν την προσοχή μας!

Σημείο αναφοράς στην κατηγορία

Από το 2005 που κυκλοφόρησε, το Aygo είναι το πιο προσιτό μοντέλο της Toyota. Όλα αυτά τα χρόνια ξεχωρίζει από τη νεανική και μοντέρνα νοοτροπία του. Όμως, το στοιχείο που είναι γραμμένο στο DNA του και που κάνει το Aygo να ξεχωρίζει είναι το να παραμένει πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Έτσι η σχεδιαστική ομάδα της Toyota βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει κάτι πιο τολμηρό κα συναρπαστικό. Αυτό είναι το Aygo X prologue. Μια πρώτη γεύση για το πως θα μπορεί να είναι ο αντικαταστάτης του δημοφιλούς μικρού Toyota.

Έτσι λοιπόν το Aygo σχεδιάστηκε από την αρχή, απέκτησε πιο εκφραστικό χαρακτήρα, μεγάλους τροχούς και πιο ψηλή θέση οδήγησης, για καλύτερη ορατότητα. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος είναι αρκετή για να αντιμετωπίσει αναπάντεχα εμπόδια του δρόμου και βεβαίως να ανεβοκατεβαίνει με μεγαλύτερη άνεση τα πεζοδρόμια και τις εισόδους parking στην ελληνική πραγματικότητα.

Toyota Aygo X prologueΣτυλ που μαγνητίζει

Παρατηρώντας το από μπροστά, πίσω ή το πλάι, το Aygo X prologue είναι αρκετά τολμηρό. Το αμάξωμα του έχει διχρωμία και ναι, θυμίζει smart fortwo το διαφορετικό χρώμα στο πίσω μέρος. Οι μαύρες εμπρός κολώνες χαρίζουν ένα πιο δυναμικό ύφος στην οροφή, στην οποία υπάρχουν και ράγες, όπως βρίσκουμε σε μεγαλύτερα SUV.

Βεβαίως το πιο χαρακτηριστικό τμήμα είναι τα εμπρός φώτα που αγκαλιάζουν το καπό σε σχήμα που θυμίζει φτερούγα. Χαμηλότερα βλέπουμε τη μεγάλη μάσκα, τα φώτα ομίχλης και μια προστατευτική ποδιά. Όλα σε ένα εξαγωνικό μοτίβο. Πίσω υπάρχει επίσης προστατευτική ποδιά και μια βάση στήριξης ποδηλάτου, ενώ στον καθρέπτη της πόρτας υπάρχει μία κάμερα, ιδανική για καταγραφή και κοινή χρήση στιγμιότυπων κατά τη διάρκεια μιας… εξερεύνησης!

Με άλλα λόγια, το Toyota Aygo X prologue είναι ένα «cool» μικρό αυτοκίνητο. Πιο τολμηρό από κάθε προηγούμενο Aygo, αποτελεί μια απόδειξη ότι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης μπορεί να είναι πιο συναρπαστικό και πιο στυλάτο. Είναι βεβαίως ένα πρωτότυπο για την ώρα, μια ιδέα, και θα περιμένουμε να δούμε την τελική έκδοση παραγωγής. Πιθανά μέσα στο 2022. Αν και ως τώρα η μάρκα δεν έδωσε πληροφορίες για το πότε να το περιμένουμε στην αγορά και βεβαίως αν θα είναι βενζινοκίνητο ή ηλεκτρικό!