Η νέα σχεδιαστική γλώσσα των Ιαπώνων περνά και στην επόμενη γενιά του δημοφιλούς Toyota C-HR. Το coupe SUV της μάρκας επανέρχεται ριζικά αλλαγμένο, καλώς εχόντων από το 2024.

Η αλήθεια είναι πως το Toyota C-HR ανέκαθεν ήταν ένα τολμηρό μοντέλο για τη μάρκα. Πρακτικά ήταν το μοντέλο που σχημάτισε τη μορφή των πιο δυναμικών crossover της αγοράς. Ειδικά για τα δεδομένα του 2014, που πρωτοπαρουσιάστηκε, ήταν ένα ριζοσπαστικού σχήματος C-SUV, μακριά από όποιον συντηρητισμό μας είχαν συνηθίσει οι σχεδιαστές της Toyota. Το πρώτο C-HR κυκλοφόρησε το 2016 και μέχρι σήμερα παραμένει ένα δυναμικό SUV. Σχεδιαστικά και οδηγικά (δες εδώ τη video-δοκιμή).

Τώρα η Toyota ανεβάζει τον πήχη ψηλότερα, ανακοινώνοντας την επόμενη γενιά του δημοφιλούς της μοντέλου. Αυτό που βλέπουμε σήμερα πρακτικά είναι ο πρόλογος της δεύτερης γενιάς, το λέει άλλωστε και το όνομα “C-HR prologue”. Και δίχως παραμικρή αμφιβολία η Toyota έχει την προσοχή μας, έχοντας πρώτα δημιουργήσει ένα σχήμα που το λες φουτουριστικό, τολμηρό και άκρως ενδιαφέρον. Γενικότερα η νέα σχεδιαστική προσέγγιση της μάρκας, όπως αυτή ξεκίνησε με το bZ4X, αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε. Κάποιοι “λιμπιστήκαμε” ακόμη και το νέο Prius, το οποίο μοιράζεται αυτό το νέο look.

toyota c-hr prologueΠαραμένει “επαναστάτης”

Με την πρώτη ματιά, το C-HR prologue κάνει ξεκάθαρο πως η νέα γενιά ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι. Αλλά εδώ μιλάμε πλέον για μια ολική επαναφορά, σε “λευκό χαρτί”. Ταυτόχρονα το νέο μοντέλο, το οποίο θα βασιστεί σε ένα μεγάλο ποσοστό στο prologue των φωτογραφιών, δείχνει εκλεπτυσμένο, εκσυγχρονισμένο και κυρίως παραπάνω τολμηρό από το αναμενόμενο. Καθαρές γραμμές, έντονα γεωμετρικά σχήματα, μικρότεροι πρόβολοι και πολύ μεγαλύτεροι τροχοί έρχονται να “δέσουν” υπέροχα με ένα νέο σχήμα διχρωμίας αλλά και τριχρωμίας! Και εδώ, όπως και στο Aygo X, η Toyota ξεφεύγει από την τυπική bi-tone απόχρωση και προσφέρει τα μοντέλα της σε πραγματικό διπλό χρωματισμό αμαξώματος. Σαν τα αυτοκινητάκια που τα αλλάζαμε χρώμα στο ζεστό νερό… όταν ήμασταν παιδιά!

toyota c-hr prologueΦυσικά και τεράστιο ρόλο στη νέα σχεδίαση παίζει και η μάσκα τύπου “Hammerhead”, εμπνευσμένη από τους σφυροκέφαλους καρχαρίες, όπως έγινε και στο ηλεκτρικό Toyota bZ4X. Εδώ, όπως και στο Prius, με μια τρισδιάστατη αρχιτεκτονική και τους λεπτούς προβολείς που αναστρέφονται επιδεικτικά σε LED ημέρας. Μαζί με τα μαύρα ένθετα στον εμπρός προφυλακτήρα δημιουργούν ένα τεράστιο “στόμα”. Αν το δεις αυτό στον καθρέπτη πίσω σου, ανεπαίσθητα και μόνο θα κάνεις χώρο να περάσει!

Πλέον ως Plug-in υβριδικό

Το μοντέλο παραγωγής θα αποκαλυφθεί σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα και σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κινητήρες. Ωστόσο, οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για ένα αμιγώς ηλεκτρικό νέο C-HR δεν επαληθεύονται, αφού επισήμως η Toyota κάνει λόγο για ένα Plug-in υβριδικό σύνολο. Όπως άλλωστε και στο νέο Prius. Μάλιστα το νέο Toyota C-HR PHEV, θα εφοδιάζεται με μπαταρίες που θα κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Αυτό που μένει να δούμε στα αποκαλυπτήρια, είναι αν θα έχει επιλογές και με πλήρως υβριδικές εκδόσεις και βεβαίως ποιες θα είναι αυτές!