Πρόσφατα, η Τoyota δημοσιοποίησε πως μια νέα, συναρπαστική εποχή ξεκινά για το παγκόσμιο best seller στην ιστορία της αυτοκίνησης. Το Corolla, το μοντέλο που έχει ήδη καταγράψει πωλήσεις που ξεπερνούν τα 45 εκατομμύρια οχήματα από το 1966, επιστρέφει με πλήρη γκάμα εκδόσεων, αντικαθιστώντας ονομαστικά και το μοντέλο που γνωρίσαμε ως Auris.

Toyota Corolla Touring Sports

Συγκεκριμένα, η παγκόσμια στρατηγική της Τoyota επιβάλει πλέον την εδραίωση ενός ονόματος σε κάθε βασική κατηγορία, με άμεση εφαρμογή σε οποιοδήποτε τρέχον ή μελλοντικό μοντέλο. Ταυτόχρονα δημιουργεί απόλυτη ισορροπία στο όνομα και την αναγνωρισιμότητα του κάθε μοντέλου της σε παγκόσμιο επίπεδο. Ετσι λοιπόν, ως ξεκίνημα αυτής της στρατηγικής απόφασης, εδραιώνεται το παγκοσμίως δημοφιλές όνομα Corolla σε όλους τους τύπους αμαξώματος της κατηγορίας C (hatchback, wagon και sedan) στην Ευρώπη. Η νέα γενιά Corolla θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2019.

Όχι πια Auris. Μόνο Toyota Corolla

Πρώτη εμφάνση του Corolla Touring Sports

Πλαισιώνοντας το νέο hatchback που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από λίγους μήνες στη Γενεύη ως νέο Auris, το νέο Toyota Corolla Touring Sports θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού 2018. Το αμάξωμα του Touring Sports είναι προϊόν ευρωπαϊκής σχεδίασης και εξέλιξης και απευθύνεται σε όσους αναζητούν πρακτικότητα και στυλ χωρίς συμβιβασμούς.

Toyota Corolla Touring Sports

Το Corolla Touring Sports θα προσφέρει στους πελάτες έναν μόνο συμβατικό κινητήρα. Έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.2 lt ισχύος 116 hp. Την ίδια στιγμή θα διατίθονται δύο υβριδικά σύνολα, 1.8 lt με 122 hp και  2.0 λτ με 180 hp. Το τελευταίο είναι μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία, καθώς κανένας άλλος συμβατικός κινητήρας δεν μπορεί να προσφέρει έναν εφάμιλλο συνδυασμό επιδόσεων και χαμηλών ρύπων. Μάλιστα, η δίλιτρη μονάδα εκμεταλλεύεται πλήρως την πρόσθετη οδηγική άνεση, ευστάθεια, συμπεριφορά και οδηγική απόλαυση που είναι εγγενή χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C. 

Το νέο Corolla υιοθετεί ένα δοκιμασμένο σύστημα εμπρός ανάρτησης με γόνατα MacPherson, νέα διάταξη πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων, νέα τεχνολογία βαλβίδων αμορτισέρ και, για πρώτη φορά, το προαιρετικό Adaptive Variable Suspension (AVS). Στην οδική συμπεριφορά και ευελιξία, κλειδί είναι ο χαμηλά τοποθετημένος κινητήρας, το χαμηλό  σημείο Η (hip point)  των καθισμάτων και η θέση της υβριδικής μπαταρίας κάτω από τα πίσω καθίσματα. Ο συνδυασμός όλων αυτών προσφέρει στο Corolla Touring Sports ένα χαμηλό κέντρο βάρους.

Στάνταρ πρωτίστως στις ανώτερες εκδόσεις και προαιρετική σε όλη τη νέα γκάμα Corolla είναι μία ολοκληρωμένη σειρά προηγμένων τεχνολογιών άνεσης και πρακτικότητας (όπως σε παγκόσμια πρωτιά όργανα 3-D Driver, premium Head-Up Display, Premium Ηχοσύστημα JBL GreenEdge, ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου ή του Toyota Touch Multimedia System), που αναβαθμίζει τη ζωή στο αυτοκίνητο για τον οδηγό και όλους τους επιβάτες.

Εσωτερικά της νέας γενιάς Corolla

Το νέο Toyota Corolla Touring Sports έχει μεταξόνιο 2700 mm και το καλύτερο στην κατηγορία χώρο ποδιών πίσω επιβατών. Μαζί με τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου, η Toyota δίνει και μια επίσημη ματιά στην καμπίνα. Αυτή δεν αναμένεται με διαφορές και στις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου. Έτσι βλέπουμε μια νέα αισθητική με ένα ευρύχωρο και μοντέρνο περιβάλλον. Βασικό πλεονέκτημα της νέας πλατφόρμας GA-C είναι η δυνατότητα χρήσης χαμηλότερου hip point (σημείο Η) στα εμπρός καθίσματα κάτι που κατεβάζει χαμηλότερα το κέντρο βάρους του οχήματος και αυξάνει την απόλαυση από τη θέση οδήγησης. Ανάμεσα στα πρόσθετα πλεονεκτήματα του νέου Corolla Touring Sports είναι η απόσταση 928 mm μεταξύ εμπρός και πίσω καθισμάτων που εξασφαλίζει άφθονο χώρο για τους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 598 lt και περιλαμβάνει πολυάριθμα αξεσουάρ που αυξάνουν την πρακτικότητα και την άνεση.