Τα εντελώς νέα Cupra Terramar, Tavascan και UrbanRebel αποτελούν τις επόμενες προσθήκες στη γκάμα της ισπανικής μάρκας. Ναι… και τα τρία είναι SUV.

Η Cupra αποκαλύπτει τα σχέδια της για το μέλλον, με νέους ήρωες για μία νέα εποχή. Επιστρέφοντας εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν από τέσσερα χρόνια, στην πίστα της Terramar, στη Sitges, για να παρουσιάσει την έναρξη του επόμενου κεφαλαίου της ιστορίας της. Μέχρι σήμερα η μάρκα έχει παραδώσει σχεδόν 200.000 αυτοκίνητα σε ενθουσιώδεις πελάτες της, ενώ για το 2022 σκοπεύει να διπλασιάσει τον όγκο των πωλήσεων της, αλλά και το δίκτυο της ανά τον κόσμο. Επίσης, μέχρι το 2025 η Cupra θα έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή με τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, τα Terramar, Tavascan και UrbanRebel, που θα πλαισιώσουν την τρέχουσα γκάμα της.

Cupra Terramar

Πρόκειται για ένα σπορ, εξηλεκτρισμένο SUV, που θα εντάξει την εταιρεία στην κορυφαία αγορά της κατηγορίας SUV, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην Ευρώπη. Θα παράγεται στην Ουγγαρία, στο εργοστάσιο Györ της Audi. Το Terramar θα είναι διαθέσιμο με εκδόσεις κινητήρων ICE (εσωτερικής καύσης) καθώς και με μία νέα γενιά κινητήρων plug-in hybrid που θα προσφέρουν περίπου 100km σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

CUPRA Terramar

Cupra Tavascan

Ένα αυτοκίνητο ενσωματώνει το όραμα εξηλεκτρισμού της Cupra και θα παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο αυτοκίνητο του 2019. Ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία υπονοούνται έντονα στο CUPRA Tavascan Extreme E Concept 2021. Το Tavascan δεν αποτυπώνει απλώς το όραμα του σύγχρονου εξηλεκτρισμού, αλλά επίσης παγκοσμιοποιεί τη μάρκα, μεταφέροντας την Cupra σε νέες αγορές. Θα λανσαριστεί το 2024.

CUPRA Tavascan

Cupra UrbanRebel

Το 2025 θα κάνει την εμφάνιση του το UrbanRebel, ένα αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το προσθιοκίνητο Urban Electric Car χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB Small του ομίλου Volkswagen και θα έχει μήκος 4,03 μέτρα. Θα ενσωματώνει προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή και υλικά βιολογικής βάσης για να ξεπεράσει τα όρια του εφικτού και να προσφέρει ένα όχημα με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση. Συνδυάζοντας προσεγγίσεις κατασκευής 3D printed και 3D knitted με παραμετρικό σχεδιασμό για βελτίωση της απόδοσης και της αντίληψης αξίας.

Η ελαφριά σχεδίαση του βοηθά τον ηλεκτροκινητήρα των 226hp και τη μπαταρία του οχήματος να ωθήσουν το Urban Electric Car στα 100 km/h σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα και να του προσφέρει αυτονομία έως και 440 km. Η παραγωγή του σχεδιάζεται στο Martorell, με την επιφύλαξη της έγκρισης του προγράμματος Strategic Project for Economic Recovery and Transformation (στα ισπανικά, PERTE) για το ηλεκτρικό και συνδεδεμένο όχημα (στα ισπανικά, VEC).

Ακόμη ως το 2025 θα ανανεωθούν οι τρέχοντες γενιές των Cupra Leon, Formentor και Born.