Το top μοντέλο στη γκάμα του νέου Golf είναι βεβαίως το Golf R, το οποίο έρχεται ισχυρότερο, ταχύτερο και βεβαίως “Nürburgring ready” για όσους ξέρουν τι θέλουν!

Η Volkswagen αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Golf R, την πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου, η οποία φιγουράρει στην κορυφή της γκάμας του Golf όγδοης γενιάς. Προκειμένου να καλωσορίσει το νέο μέλος στην οικογένεια “Volkswagen R”, που περιλαμβάνει τις πιο γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας, η Volkswagen ετοίμασε ένα οκτάλεπτο video στο οποίο παρελαύνουν τα R μοντέλα, καλωσορίζοντας στο τέλος το νέο Golf R.

Volkswagen Golf RGolf R με 320 ίππους

Το νέο Gοlf R αποδίδει 320 ίππους και ροπή 420 Nm από έναν 2.0 TSI κινητήρα. Το μοντέλο κάνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ή στα 270 χλμ./ώρα με το προαιρετικό πακέτο R-Performance. Στα άλλα του χαρακτηριστικά, το Golf R διαθέτει τετρακίνηση με σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής στον πίσω άξονα και Torque Vectoring. Η θηριώδης ισχύς δεν κατανέμεται μόνο μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, αλλά και ανεξάρτητα, μεταξύ των δύο πίσω τροχών. Σε παγκόσμια πρώτη, η τετρακίνηση του Golf R συνεργάζεται μέσω του Vehicle Dynamics Manager (VDM) με άλλες παραμέτρους του κινητήριου συστήματος, όπως το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (XDS) και ο δυναμικός έλεγχος πλαισίου (DCC).

Ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το ένα από τα δυο ειδικά προφίλ οδήγησης, που με την ονομασία Drift Mode, υπόσχεται αυτό ακριβώς που ορίζει και η ονομασία του. Διαθέσιμο είναι και ένα Special Mode, το οποίο ρυθμίζει τις παραμέτρους του μοντέλου για καλύτερη απόδοση στην πίστα  Nürburgring Nordschleife. Σίγουρα πολύ “ειδικό” set-up το τελευταίο, αλλά όσοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη θρυλική πίστα γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι απλά “μια πίστα”. Άλλωστε, οι μηχανικοί της Volkswagen έκαναν την τελική ρύθμιση του νέου R στο Nordschleife, όπου το νέο μοντέλο είναι κατά 17 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τον προκάτοχο του. Διαθέσιμα είναι βεβαίως και τα “τυπικά” driving modes: Comfort, Sport, Race και Individual.

Το νέο Golf R αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται λίγο πριν την έναρξη των πωλήσεων.

Δείτε ακόμη:

Ω ναι! Τ νέο VW Golf GTI Clubsport αποδίδει 300 ίππους!