Το Volkswagen ID.3, το πρώτο μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών ID. ανανεώθηκε και έρχεται στην Ελλάδα εντός του καλοκαιριού.

Φαίνεται πως η Volkswagen άκουσε τα σχόλια των πελατών της, προχωρώντας στην ανανέωση του ηλεκτρικού ID.3. Το μοντέλο του 2023 αποκτά υψηλότερης ποιότητας υλικά, νέο λογισμικό και μια σειρά από νέα συστήματα υποβοήθησης. Μαζί βεβαίως με ανεπαίσθητες σχεδιαστικές αλλαγές και νέα χρώματα αμαξώματος που χαρακτηρίζουν αυτό το «ενδιάμεσο facelift».

Εξωτερικά λοιπόν, το ανανεωμένο Volkswagen ID.3 έχει νέας σχεδίασης προφυλακτήρα, με  βελτιστοποιημένα ανοίγματα ψύξης αέρα και οι μεγάλες βαμμένες επιφάνειες. Το καπό εμφανίζεται πλέον μακρύτερο επειδή η μαύρη λωρίδα κάτω από το παρμπρίζ έχει αφαιρεθεί και οι εσοχές στα πλαϊνά τμήματα εκτείνονται πλέον στο εμπρός μέρος. Βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική, με την προσθήκη «αεροκουρτίνων» στα εμπρός άκρα που βελτιστοποιούν τη ροή αέρα γύρω από τους μπροστινούς τροχούς.

Το εσωτερικό παραμένει γνώριμο, ωστόσο υπάρχει ενισχυμένη αίσθηση ποιότητας. Πλέον υπάρχουν ραφές σε χρώματα αλλά και υλικό μικροϊνών Artvelours Eco για τις επενδύσεις των θυρών και τα καλύμματα των καθισμάτων. Ένα ύφασμα που περιέχει 71% προϊόντα ανακύκλωσης. Αυτή είναι μια δευτερογενής πρώτη ύλη που λαμβάνεται με την ανακύκλωση πλαστικού που έχει προηγουμένως απορριφθεί ως απόβλητο τουλάχιστον μία φορά. Το Artvelours Eco έχει τα ίδια χαρακτηριστικά όσον αφορά την εμφάνιση, την αίσθηση και την ανθεκτικότητα με τα συμβατικά νέα υλικά. Ο εσωτερικός εξοπλισμός είναι επίσης εντελώς απαλλαγμένος από υλικά ζωικής προέλευσης.

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι συγκεντρώθηκαν πολλές προτάσεις από πελάτες και εφαρμόστηκαν ως βελτιώσεις στα υλικά αλλά και για την ενίσχυση του βασικού πακέτου εξοπλισμού. Οι μαλακές επιφάνειες με γέμιση από αφρό στο ταμπλό δημιουργούν μία πιο ποιοτική αίσθηση στην αφή. Οι νέες επενδύσεις στα εσωτερικά των θυρών είναι επίσης πιο μαλακές και εφαρμόζονται σε μεγαλύτερης έκτασης επιφάνειες.

Volkswagen ID.3Νέας γενιάς λογισμικό

Το ανανεωμένο ID.3 συνοδεύεται από την τελευταία γενιά λογισμικού της Volkswagen. Αυτό βελτιώνει την απόδοση του λειτουργικού συστήματος και είναι σε θέση να λαμβάνει ενημερώσεις «over-the-air». Η οθόνη του πίνακα οργάνων έχει διαγώνιο 5,3’’, ενώ στο ταμπλό η κεντρική οθόνη είναι στις 12’’ και περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες του οχήματος. Ωστόσο, ελήφθησαν υπόψη πολλές επιθυμίες και παρατηρήσεις πελατών και πλέον ο σχεδιασμός του menu είναι πιο ξεκάθαρος, με τις λειτουργίες φόρτισης πλέον στο πρώτο επίπεδο της οθόνης αφής.

Διαθέσιμα στο ανανεωμένο μοντέλο είναι και μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης, όπως το προαιρετικό Travel Assist με Swarm data. Σε συνδυασμό με το προσαρμοζόμενο cruise control (ACC) για διαμήκη έλεγχο οχήματος από 0 km/h έως την τελική του ταχύτητα και το Lane Assist για πλευρικό έλεγχο, αυτό το σύστημα υποβοήθησης μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο δοκιμασμένα συστήματα που είναι πλήρως συνδυασμένα μεταξύ τους στο νέο ID.3. Εάν υπάρχουν διαθέσιμα Swarm data, το Travel Assist χρειάζεται να έχει έστω και μία καθορισμένη σήμανση λωρίδας δρόμου για να μπορεί κρατήσει το όχημα στη λωρίδα του, ακόμα και όταν αυτό οδηγείται σε επαρχιακούς δρόμους.

Το ανανεωμένο Volkswagen ID.3 θα κυκλοφορήσει εντός του 2023 στην Ελλάδα, με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένονται στις αρχές του καλοκαιριού.