Θα μπορούσαμε να το θέσουμε και έτσι! Ότι δηλαδή το GTX είναι μιας μορφής ηλεκτρικού SUV-οποιημένου GTI. Με δύο ηλεκτροκινητήρες, 299 ίππους και 0-100 σε 6,2 δευτερόλεπτα!

Τα SUV μοντέλα εξαπλώνονται ταχύτατα σε όλες τις αγορές! Μάλιστα είναι η μοναδική κατηγορία αυτοκινήτου που αλλάζει τις υπόλοιπες κατηγορίες και τις SUV-οποιεί. Μεγάλα SUV, μικρά SUV, Cabrio SUV, ηλεκτρικά SUV και ναι… σπορ SUV. Και τώρα η Volkswagen μας δείχνει ένα ηλεκτρικό και σπορ SUV, το οποίο ονομάζει ID.4 GTX. Μιλάμε δηλαδή για ένα all-rounder κυριολεκτικά, αφού σε ένα αμάξωμα τα έχει όλα. Και τετρακίνηση!

Το ID.4 GTX διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν στον μπροστινό άξονα και έναν στον πίσω, οι οποίοι συνδυαστικά παρέχουν μέγιστη ισχύ 220 kW (299 PS). Οι δύο ηλεκτροκινητήρες προσδίδουν ταυτόχρονα στο GTX χαρακτηριστικά ηλεκτρικής τετρακίνησης, με τη χρήση ενός κιβωτίου ταχυτήτων μίας σχέσης. Σε αντίθεση με ένα συμβατικό σύστημα τετρακίνησης, δεν υπάρχει μηχανικός σύνδεσμος μεταξύ των αξόνων, γι’ αυτό δεν υπάρχει κεντρική σήραγγα στο εσωτερικό του οχήματος. Κάτι που συμβάλλει σε πολύ μεγάλους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες.

Ο σπορ χαρακτήρας επιβεβαιώνεται με τις επιδόσεις. Έτσι το τυπικό 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 6,2 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, στο ID.4 GTX λειτουργεί μόνο ο πίσω κινητήρας, ο οποίος μόνος του αποδίδει 204 ίππους. Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας ενεργοποιείται όταν το απαιτήσουν το επιθυμητό σπορ στυλ οδήγησης ή η αυξημένη πρόσφυση.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου, καθαρής ενεργειακής χωρητικότητας 77 kWh, ζυγίζει 486 κιλά και επιτυγχάνει αυτονομία έως και 480 χλμ. (WLTP). Βρίσκεται ανάμεσα στους άξονες κάτω από το θάλαμο επιβατών, χαμηλώνει το κέντρο βάρους και εξασφαλίζει ίση κατανομή των φορτίων. Με απόσταση 17 εκατοστών από το έδαφος, το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen δε θα πει όχι και σε μικρές εκτός δρόμου εξορμήσεις. Όσο θα του επιτρέψουν δηλαδή τα ασφάλτινα ελαστικά του.

Το Volkswagen ID.4 GTX θα κάνει την εμφάνισή του στους ευρωπαϊκούς δρόμους το ερχόμενο καλοκαίρι.