Η Volkswagen ετοιμάζει το ID.7 GTX

Volkswagen ID.7 GTX

Μετά τα ID.4 και ID.5, το ID.7 θα είναι το τρίτο μοντέλο των ηλεκτρικών Volkswagen που θα προσφέρει έκδοση GTX, με τετρακίνηση και βεβαίως πιο σπορ χαρακτήρα!

Πρόσφατα η Volkswagen παρουσίασε το νέο ID.7 ως μια αμιγώς ηλεκτρική λιμουζίνα της μεσαίας κατηγορίας. Τώρα η μάρκα προετοιμάζει το έδαφος για μια πιο δυναμική έκδοση του μοντέλου που θα έρθει στα τέλη του καλοκαιριού με την ονομασία ID.7 GTX. Η νέα αυτή και πιο ισχυρή έκδοση, θα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης δύο ηλεκτροκινητήρων και μια σειρά από σπορ σχεδιαστικά στοιχεία. Μάλιστα η ισχύς θα είναι αισθητά αυξημένη στους 340 ίππους.

Σχεδιαστικά, το ID.7 GTX φέρει αλλαγές στην καμπίνα με πιο σπορ διάκοσμο, κόκκινες ραφές, μαύρα γυαλιστερά στοιχεία, μαύρη επένδυση οροφής και βεβαίως φιμέ τζάμια. Οι σημαντικότερες αλλαγές ωστόσο είναι στη μονάδα διαχείρισης του οχήματος και τον έλεγχο της τετρακίνησης δύο κινητήρων. Το ID.7 GTX θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τους πίσω τροχούς και έναν δεύτερο που θα κινεί τους εμπρός, με τη μονάδα διαχείρισης να κατανέμει έξυπνα τη ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες, Σκοπός της ορθής διαχείρισης είναι η μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε κάθε επιφάνεια οδήγησης, ακόμη και υπό έντονη επιτάχυνση, αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας όταν η τετρακίνηση δεν κρίνεται αναγκαία για την κίνηση.

Η μονάδα ελέγχει όχι μόνο το σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλά και όλα τα συστήματα πέδησης, διεύθυνσης και ελέγχου πλαισίου, ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης. Το μηχανολογικό κομμάτι και το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου έχουν βελτιωθεί θεμελιωδώς με βάση την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση και προσφέρουν μεγάλο εύρος μεταξύ άνεσης και σπορ χαρακτήρα. Αυτό υπογραμμίζει το status του ID.7 GTX ως το κορυφαίο μοντέλο στην ID. οικογένεια.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου ηλεκτρικού μοντέλου θα γίνουν στις 5 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτου στο Μόναχο.

Νέο Volkswagen ID.7 με αυτονομία έως και 700 χλμ