Με την παγκόσμια πρεμιέρα του πρωτότυπου ID. AERO στην Κίνα, η Volkswagen δίνει μια πρόγευση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού sedan της για την παγκόσμια αγορά.

Το Volkswagen ID. AERO είναι ένα αεροδυναμικά μοντέλο που ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων sedan. Το αυτοκίνητο εντυπωσιάζει χάρη στην προοδευτική, κομψή και αεροδυναμική του σχεδίαση, έχοντας ταυτόχρονα ένα εξαιρετικά άνετο εσωτερικό. Η έκδοση παραγωγής θα ξεκινήσει τις πωλήσεις αρχικά στην Κίνα, το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου αναμένεται επίσης εντός του 2023.

Το πρωτότυπο έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και σχεδιάστηκε με γνώμονα την αεροδυναμική απόδοση. Η οροφή έχει μια κομψή κλίση προς τα πίσω, σε στυλ coupé, συμβάλλοντας στην επίτευξη ενός εξαιρετικού συντελεστή οπισθέλκουσας 0,23. Πρόσθετα σε αυτό, η αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα (MEB) της Volkswagen επιτρέπει τον συνδυασμό κοντών προβόλων με ένα μακρύ μεταξόνιο, χαρίζοντας ένα εντυπωσιακά ευρύχωρο εσωτερικό. Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 77 kWh. Η αυτονομία του ID. AERO υπολογίζεται στα έως 620 χιλιόμετρα, καθιστώντας το ικανό ακόμη και για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.