Το λανσάρισμα του Volkswagen ID. Buzz σηματοδοτεί το reboot ενός εμβληματικού μοντέλου στην Ελλάδα, πλέον διαθέσιμο ως αμιγώς ηλεκτρικό!

Tο ηλεκτρικό Volkswagen ID. Buzz έφτασε στην Ελλάδα και αντικατοπτρίζει μια νέα εποχή για την αυτοκίνηση. Tο εμβληματικό μοντέλο της Volkswagen διαθέτει μεγάλους χώρους για καθημερινές δραστηριότητες και ταξίδια, έχει αυτονομία έως 425 χλμ. και φορτίζεται σε ταχυφορτιστή σε περίπου 30 λεπτά. To ID. Buzz είναι ένα avant-garde όχημα για οικογένειες, δραστήριους ανθρώπους και επιχειρήσεις.

Το ID. Buzz συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός πολυεργαλείου με ένα από τα πιο επιτυχημένα σχέδια όλων των εποχών. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 150 kW (204 PS) και 310 Nm ροπής, προσφέροντας αμεσότητα και καλή απόκριση. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς (όπως στο αυθεντικό T1 Bulli), ενώ το σύστημα διεύθυνσης είναι επίσης απαλλαγμένο από οποιαδήποτε επιρροή από το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η μπαταρία των 77 kWh είναι ενσωματωμένη στο δάπεδο, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους για ουδέτερη οδική συμπεριφορά. Χάρη στους μεγάλους θόλους των τροχών, ο κύκλος στροφής είναι μικρός, μόλις 11,1 μέτρα. Όλα αυτά καθιστούν το ID. Buzz το ιδανικό όχημα ακόμη και για το αστικό περιβάλλον!

ID. BuzzΦόρτιση και αυτονομία

Στον συνδυασμένο κύκλο WLTP η αυτονομία του ID. Buzz είναι έως και 425 χλμ. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο σπίτι, στην εργασία ή σε δημόσια σημεία φόρτισης AC χρησιμοποιώντας 11 kW. Στους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC η ισχύς εξόδου φτάνει έως και τα 170 kW και μπορεί να ολοκληρώσει μια φόρτιση σε 30 λεπτά (από 5 έως 80%). Είναι επίσης δυνατό σε συμβατούς σταθμούς ταχείας φόρτισης DC να φορτιστούν τα δύο μοντέλα μέσω του «Plug & Charge». Αυτά επικοινωνούν με το σταθμό μέσω του βύσματος φόρτισης – η ενεργοποίηση και η χρέωση εκτελούνται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να χρεωθούν κάρτες ή εφαρμογές.

Τεχνολογίες υποστήριξης

Το ID. Buzz διαθέτει μια σειρά από νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως το Travel Assist με χρήση swarm data και υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (βασικός εξοπλισμός στην έκδοση Plus). Επίσης βασικός εξοπλισμός στην έκδοση Plus είναι το νέο Park Assist Plus με λειτουργία μνήμης για αυτόματους ελιγμούς στο γκαράζ στο σπίτι, σε χώρο στάθμευσης ή σε χώρο στο χώρο στάθμευσης. Πάνω από 30 συστήματα υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό από την πρώτη έκδοση, όπως το Car2X (προειδοποιεί για κινδύνους σε κοντινή απόσταση) και το Front Assist με παρακολούθηση πεζών και ποδηλάτων (Autonomous Emergency Braking).

Τιμές

Η τιμή στη βασική έκδοση του Volkswagen ID. Buzz ανέρχεται στα 66.500 ευρώ ενώ στην έκδοση Plus στα 70.500 ευρώ (οι τιμές αυτές είναι χωρίς την επιδότηση των 8.000 ευρώ του προγράμματος επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»), ενώ στο μοντέλο θα ισχύει δωρεάν service για επτά χρόνια.