Ανανεωμένο Volkswagen Scirocco GTS

Η νέα ειδική έκδοση του Volkswagen Scirocco φέρει την ονομασία GTS και συνεχίζει μια παράδοση που ξεκίνησε το 1982. Το νέο Scirocco GTS εφοδιάζεται με τον 2.0 TSI απόδοσης 220 ίππων και ξεχωρίζει από μια σειρά ξεχωριστών χαρακτηριστικών εξωτερικά και εσωτερικά.
Από την αρχική του κιόλας έκδοση το 1982, το Scirocco GTS είχε μια ξεχωριστή ρίγα που «έτρεχε» σε όλο το μήκος της σιλουέτας του, διαφορετικά σπορ καθίσματα στο εσωτερικό και λεβιέ ταχυτήτων σε σχήμα μπάλας του golf, όπως το αντίστοιχο Golf GTI της εποχής. Αντίστοιχα είναι τα διακριτικά και στο νέο Scirocco GTS, το οποίο παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Σγκάης, στην Κίνα, και αναμένεται στην αγορά της Ευρώπης στο τέλος Μαΐου.
Η έκδοση GTS διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα νέα Scirocco στη διπλή ρίγα σε καπό, οροφή και πίσω μέρος, ενώ «φοράει» ως στάνταρ το πακέτο σπορ προφυλακτήρων και μαρσπιέ R-Line. Ακόμη υπάρχουν διαφορετικής σχεδίασης ζάντες 18 ιντσών, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων αλλά και τα νέα χρώματα στην καμπίνα με μαύρο trim σε συνδυασμό με κόκκινες ραφές και βεβαίως την κλασσική μπάλα του golf στον επιλογέα ταχυτήτων. Το Scirocco GTS συνδυάζεται αποκλειστικά με τον 2-λιτρο κινητήρα απόδοσης 220 ίππων και 350Nm ροπής, ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 246 km/h. Προαιρετικά διατίθεται και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 ταχυτήτων για ακόμη πιο σπορ χαρακτήρα και ταχύτερες αλλαγές σχέσεων.
Το Volkswagen Scirocco GTS θα διατίθεται σε 6 εξωτερικά χρώματα: μαύρο, κόκκινο, 2 αποχρώσεις του γκρι και 2 αποχρώσεις λευκού, με τις ρίγες αντίστοιχα να έχουν κόκκινο ή μαύρο χρώμα.