Με την παγκόσμια πρεμιέρα του T-Roc Cabriolet η Volkswagen ανοίγει νέους ορίζοντες στα SUV. Αυτό είναι το πρώτο cabriolet μοντέλο στην κατηγορία των compact SUV. Συνδυάζει την εμφάνιση, την υψηλή θέση οδήγησης και τα crossover χαρακτηριστικά με τη μοναδική οδηγική εμπειρία ενός μοντέλου χωρίς οροφή.

Ακολουθώντας την παράδοση τόσο του Beetle όσο και του Golf Cabriolet, το T-Roc Cabriolet εξοπλίζεται με μια κλασική, ποιοτική μαλακή οροφή. Αυτή ανοίγει σε εννέα δευτερόλεπτα, ακόμη και εν κινήσει έως τα 30 χλμ./ώρα. Χάρη σε ένα ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό η οροφή ασφαλίζει και απασφαλίζει αυτόματα, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα. Στο εσωτερικό του δίθυρου πλέον T-Roc, οι επιβάτες κάθονται ψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο cabrio, ενώ έχουν στη διάθεσή τους χώρο αποσκευών 284 λίτρων.

Δίθυρο, δικίνητο, turbo

Το T-Roc Cabriolet θα διατίθεται αποκλειστικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς και σε συνδυασμό με υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες. Ο τρικύλινδρος 1.0 TSΙ με απόδοση 115 ίππων (ροπή 200 Nm) θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος 1.5 TSΙ των 150 ίππων (ροπή 250 Nm) θα διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων.

Οι επιβάτες στο T-Roc Cabriolet είναι από κάθε άποψη προστατευμένοι χάρη στην πτυσσόμενη προστασία ανατροπής, η οποία βρίσκεται πίσω από τα πίσω καθίσματα. Στην περίπτωση υπέρβασης συγκεκριμένης τιμής πλευρικής επιτάχυνσης ή κλίσης του αυτοκινήτου, ένα πτυσσόμενο roll-bar εκτείνεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου έως το ύψος των πίσω προσκεφάλων. Επιπλέον, το T-Roc Cabriolet έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας. Έχει ενισχυμένο πλαίσιο παρμπρίζ και πολυάριθμες δομικές τροποποιήσεις, όπως στο κάτω μέρος του πλαισίου, στα πλευρικά πάνελ, στα εγκάρσια στοιχεία και στις πόρτες.

Το T-Roc Cabriolet θα παρουσιαστεί επίσημα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη, στις 12 Σεπτεμβρίου 2019. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει την Άνοιξη του 2020, ενώ θα παράγεται στο Osnabrück της Γερμανίας. Ένα εργοστάσιο με μεγάλη παράδοση στα cabrio, καθώς εκεί κατασκευάζονταν οι ανοιχτές εκδόσεις των Beetle και Golf.

Δείτε ακόμη: