Η Volvo αποκάλυψε το νέο C40 Recharge, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με τα χαρακτηριστικά ενός SUV σε ένα κατά τα άλλα υπερυψωμένο coupe αμάξωμα!

Το Volvo C40 Recharge είναι ένα SUV, αλλά σε πιο χαμηλή και πιο κομψή σχεδιαστική φόρμα. Είναι μάλιστα το πρώτο Volvo που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό. Μάλιστα η εταιρία μετά τα XC40 Recharge και C40 Recharge, θα προχωρήσει στο λανσάρισμα αρκετών ακόμη ηλεκτρικών μοντέλων μέσα τα επόμενα χρόνια. Έως το 2025, η εταιρεία σκοπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά. Μέχρι το 2030, το σχέδιό της προβλέπει κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικό!

Ελκυστικό υπερυψωμένο coupe;

Σχεδιαστικά το C40 Recharge εκ πρώτης δείχνει αρκετά κοντά στη λογική του XC40 Recharge. Ωστόσο, το πίσω μέρος του διαθέτει εντελώς νέα σχεδίαση, με χαμηλή γραμμή οροφής. Ταυτόχρονα, η εμπρός σχεδίαση λανσάρει ένα νέο πρόσωπο για τα ηλεκτρικά Volvo και περιλαμβάνει προβολείς με state-of-the-art τεχνολογία pixel.

Στο εσωτερικό, το C40 Recharge έχει αυτή την υπερυψωμένη θέση οδήγησης που προτιμούν οι περισσότεροι οδηγοί Volvo, ενώ στο διάκοσμο και στα χρώματα υπάρχει μία σειρά επιλογών, αποκλειστικές για το συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται επίσης για το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo στο οποίο δεν γίνεται καθόλου χρήση δέρματος.

Το σύστημα infotainment είναι αντίστοιχο του XC40 Recharge και είναι εξελιγμένο σε συνεργασία με την Google, αφού βασίζεται σε λειτουργικό Android. Προσφέρει εφαρμογές Google και ενσωματωμένες υπηρεσίες όπως Google Maps, Google Assistant και Google Play Store. Μάλιστα, τα απεριόριστα δεδομένα παρέχουν εξαιρετική συνδεσιμότητα και το C40 Recharge θα λαμβάνει ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, κι ας έχει αφήσει πίσω του το εργοστάσιο.

Volvo C40 RechargeΑποκλειστικά ηλεκτρικό, αποκλειστικά online

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα. Αυτοί τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 78kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% σε περίπου 40 λεπτά. Η εκτιμώμενη αυτονομία του αυτοκινήτου είναι γύρω στα 420 km, τιμή που αναμένεται να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου και τις ασύρματες αναβαθμίσεις στο λογισμικό.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Volvo, όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα και μαζί τους το C40 Recharge, θα είναι διαθέσιμα μόνο για online αγορά! Σύμφωνα με τη φιλοδοξία της για τη μείωση της πολυπλοκότητας στη διάθεση των μοντέλων της και την παροχή ελκυστικά προ-διαμορφωμένων εκδόσεων, η Volvo Cars έχει απλοποιήσει δραστικά τον τρόπο που διατίθεται το C40 Recharge. Όταν οι πελάτες παίρνουν ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αυτό θα συνοδεύεται από ένα έξυπνο πακέτο παροχών, που περιλαμβάνει στοιχεία όπως η συντήρηση, η εγγύηση, η οδική βοήθεια, καθώς και επιλογές για την οικιακή φόρτιση, αλλά και ασφάλιση.

Το C40 Recharge θα μπει στην παραγωγή αυτό το φθινόπωρο και θα κατασκευάζεται μαζί με το XC40 Recharge, στο εργοστάσιο της Volvo Cars, στο Βέλγιο.

Φωτογραφίες

Δείτε ακόμη: