Δύο ηλεκτρικά Nissan LEAF στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Πρόσφατα ο Δήμος Θεσσαλονίκης προμηθεύτηκε δύο Nissan LEAF, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας αναβάθμισης του στόλου του και με γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην συνείδηση των υπαλλήλων και των δημοτών του.

Το δύο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η αγορά των οποίων χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ, θα ενισχύσουν την περιβαλλοντική στρατηγική του Δήμου, στο πλαίσιο της μετάβασής του σε “πράσινες” πρακτικές μετακίνησης και διαχείρισης. Διαθέτοντας πολλές και καινοτόμες τεχνολογίες οδήγησης, το LEAF πρωτοστατεί στο όραμα της ευφυούς οδήγησης της Nissan, με το μοναδικό e-Pedal που  επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ.

Με αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα, το LEAF είναι εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό οδήγησης που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με την επιτάχυνση και την πέδηση, προκειμένου  να βοηθήσει τον οδηγό σε μεγάλα ταξίδια και σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία. Ακόμη, η λειτουργία Remote Climate Control προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης του κλιματισμού όταν το LEAF είναι συνδεδεμένο με την πρίζα στο γκαράζ, ενώ πληροφορίες και αναλύσεις για τις διαδρομές και το στυλ οδήγησης, είναι  επίσης διαθέσιμες από το smartphone του εκάστοτε χρήστη.

Το Nissan LEAF μπορεί να αποκτηθεί με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» σε τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kw, συμπεριλαμβανομένων της επιδότησης και απόσυρσης παλαιού οχήματος.

Δείτε ακόμη:

Δύο ηλεκτρικά Nissan LEAF στον Δήμο Καλαμαριάς