Η Hyundai απέσπασε δυο βραβεία “Future Mobility of the Year”

Τα βραβεία KAIST Future Mobility of the Year βραβεύουν πρωτότυπα αυτοκίνητα που συνεισφέρουν σημαντικά στο μέλλον της κινητικότητας. Η Hyundai κατέκτησε δύο τέτοια βραβεία με το HDC-6 NEPTUNE και το ηλεκτρικό της σκούτερ.

Τα βραβεία καθιερώθηκαν από το Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) Graduate School for Green Transportation το 2019 και βραβεύουν πρωτότυπα οχήματα που συνεισφέρουν σημαντικά στη μελλοντική κινητικότητα. Τα «Future Mobility of the Year» (FMOTY) βράβευσαν το Hyundai HDC-6 NEPTUNE φορτηγό βαρέως τύπου με κινητήρα υδρογόνου στην κατηγορία «Public & Commercial» και το ηλεκτρικό σκούτερ της Hyundai στην κατηγορία «Personal».

Δεκαέξι κριτές, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων του ειδικού τύπου από 11 χώρες, επέλεξαν τις προτάσεις της Hyundai από συνολικά 71 concepts στις εξής τρεις κατηγορίες : Private, Public & Commercial, Personal. Οι κριτές ξεχώρισαν τα concepts της Hyundai για την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών και υπηρεσιών μεταφοράς στην μελλοντική κινητικότητα.

HDC-6 NEPTUNE

Έκανε το ντεμπούτο του στο North American Commercial Vehicle Show τον περασμένο Νοέμβριο και αντλεί έμπνευση από τα εμβληματικά Art Deco τρένα της δεκαετίας του 1930. Τo concept ενσωματώνει το όραμα της Hyundai για μελλοντική κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Καθώς η ζήτηση για επαγγελματικά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων και φιλικά προς το περιβάλλον αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά, οι κριτές των FMOTY ξεχώρισαν το πρώτο πρωτότυπο όχημα που ενσωματώνει κυψέλες υδρογόνου σε επαγγελματικό όχημα.

Ηλεκτρικό σκούτερ

Το σκούτερ της Hyundai έκανε το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο στο Consumer Electronics Show (CES) το 2017. Το ηλεκτρικό σκούτερ θα ενσωματωθεί στα οχήματα και θα φορτίζεται ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει για να παρέχει μέγιστη δυνατότητα κινητικότητας. Ένα χαρακτηριστικό που οι κριτές εκτίμησαν ιδιαίτερα εκτός από την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του.

Ηλεκτρικό πατίνι από τη Hyundai, με αυτονομία 20 km