Νέο ελαστικό Yokohama ADVAN Sport V107

Η Yokohama ανακοίνωσε το νέο εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων ελαστικό ADVAN Sport V107, το οποίο και θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη του 2022.

Το νέο ADVAN Sport V107 θα ξεκινήσει να διατίθεται διαδοχικά σε όλο τον κόσμο, με την Yokohama να σχεδιάζει να εισαγάγει 30 διαστάσεις ελαστικών από 305/35R23 111Y XL έως 225/40ZR18 92Y XL. Σταδιακά οι διαστάσεις θα αυξηθούν στις 43, συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων εργοστασιακού εξοπλισμού (OE) για νέα αυτοκίνητα. Έως το τέλος του 2022 η γκάμα θα επεκταθεί σε 80 μεγέθη, μαζί με τα ελαστικά OE.

Η σειρά ADVAN είναι η κορυφαία γκάμα ελαστικών της Yokohama. Πρόκειται για ελαστικά υψηλών επιδόσεων, που τοποθετούνται ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε κορυφαία premium αυτοκίνητα, καθώς και σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, σε όλο τον κόσμο. Το νέο ADVAN Sport V107 θα διαδεχθεί το V105 ως το ελαστικό υπερυψηλών επιδόσεων της μάρκας. Είναι ένα ελαστικό που έχει αναπτυχθεί για χρήση σε premium αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, premium SUV υψηλών επιδόσεων και premium ηλεκτρικά οχήματα.

Ακολουθώντας την φιλοσοφία του V105, η απόδοση του νέου ελαστικού σε στεγνό/υγρό οδόστρωμα και η ευστάθεια που φέρνει στο τιμόνι, ξεπερνούν τα υψηλά επίπεδα που είχε πετύχει ο προκάτοχός του. Το ειδικό, ασύμμετρο σχέδιο πέλματος συμβάλλει στην ικανότητά του να παρέχει τη μεταβλητή απόδοση που απαιτείται από τις εσωτερικές και εξωτερικές πλευρές του πέλματος και η ελαστική του σύνθεση ενσωματώνει τεχνολογίες που καλλιεργήθηκαν κατά την ανάπτυξη των εκδόσεων OE του ελαστικού.

Το ADVAN Sport V107 εφαρμόζει την κορυφαία δομή υποστρώματος  που χρησιμοποιήθηκε στον προκάτοχο του. Είναι επίσης το πρώτο ελαστικό αντικατάστασης της Yokohama που ενσωματώνει ενισχυμένη δομή της ζώνης στην στεφάνη (σε συγκεκριμένες διαστάσεις), με την χρήση ίνας αραμιδίου υψηλής ακαμψίας, καθώς και ένα πρόσφατα βελτιωμένο προφίλ που ενισχύει τη δύναμη πρόσφυσης του ελαστικού. Αυτά τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά έχουν αυξήσει δραματικά την ευστάθεια και την άνεση στις υψηλές ταχύτητες, ως βασικά χαρακτηριστικά για αυτοκίνητα υψηλής ισχύος.

Τα ελαστικά Yokohama εισάγονται και διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρεία Θεοχαράκης ΑΕ.