Στα θρανία της Alfa Romeo οι Räikkönen και Giovinazzi

Οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo Racing Formula 1 Team συναντήθηκαν με τις Giulietta Veloce, Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio στo Balocco. Αυτή ήταν μια πρώτη γεύση από τον κόσμο της Alfa Romeo, λίγο πριν το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς.

Alfa Romeo

Στο κέντρο δοκιμών της Alfa Romeo, το θρυλικό Balocco, βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της Alfa Romeo Racing για να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και τη φιλοσοφία της μάρκας. Είναι το ίδιο σημείο όπου η ιστορική Autodelta, το αγωνιστικό τμήμα της Alfa Romeo, δημιούργησε τα πρώτα μοντέλα με τα οποία η εταιρεία κατέκτησε νίκες και τίτλους σε διάφορα πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Formula 1. Η Alfa Romeo κατέκτησε τα δύο πρώτα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της Formula 1, το 1950 με τον Nino Farina να οδηγεί την Alfa Romeo 158 και την επόμενη χρονιά με τον Juan Manuel Fangio και την Alfa Romeo 159.

Σήμερα, αυτή η τεράστια κληρονομιά περνά στα χέρια της Alfa Romeo Racing και των δύο οδηγών της για το 2019, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007 Kimi Räikkonen και τον Antonio Giovinazzi. Οι δύο οδηγοί ξεκίνησαν την ημέρα τους στο Balocco από την μήκους 5,6χλμ. διαδρομή “Alfa Romeo Track”, η οποία προσφέρει την αίσθηση μιας πραγματικής πίστα της Formula 1 και αποτελεί το ιδανικό πεδίο για να παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά των μοντέλων της μάρκας.

Οι Räikkonen και Giovinazzi οδήγησαν τις Giulietta, Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio. Οι εκδόσεις Quadrifoglio, με το διάσημο λογότυπο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1932, αποτελούν την κορυφαία έκφραση της φιλοσοφίας της Alfa Romeo. Εφοδιασμένες με τον V6 bi-Turbo βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων, ο οποίος εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Ferrari, διαθέτουν 510 ίππους και 600Nm ροπής.