Τριπλή διάκριση της Kia στα βραβεία Red Dot

Η Kia απέσπασε τρία βραβεία σχεδιασμού για τα Stinger, Stonic και Picanto, αυξάνοντας έτσι σε 21 τις συνολικές κατακτήσεις Red Dot για τη μάρκα.

Kia Red Dot 2018

H Kia θριάμβευσε και πάλι στα βραβεία Red Dot. Τόσο το καινούργιο Stinger fastback sedan, όσο και τα Stonic και νέο Picanto, κέρδισαν στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Η διεθνής επιτροπή ειδικών στο design απένειμε στο Stinger τον τίτλο του “Best of the Best”, επιβραβεύοντάς το για τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό.

Οι τρεις νίκες του 2018 προστίθενται στις συνεχόμενες επιτυχίες της Kia αυξάνοντας σε 21 τα βραβεία Red Dot. Μάλιστα τα τελευταία τρία βραβεία ακολούθησαν την επίσης τριπλή νίκη της Kia στα iF Design Award νωρίτερα το 2018.

Μοντέλα που δε χορταίνεις να τα βλέπεις

Το Stinger, σχεδιασμένο στο ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της Kia στη Φρανκφούρτη, συνδυάζει τον κλασικό σχεδιασμό ενός gran turismo με ένα άνετο και φιλικό εσωτερικό. Με πηγή έμπνευσης τα grand tourer του 1970, το Stinger διαθέτει τις κομψές αναλογίες ενός fastback καθώς και το μυώδες σχήμα που αναφέρεται ως “coke shape”, τονίζοντας τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς.

Σχεδιασμένο στη Φρανκφούρτη είναι και το Stonic, το πρώτο compact crossover της Kia. Διαθέτει τολμηρό εξωτερικό σχεδιασμό που συνδυάζεται με ψηλή θέση οδήγησης και την πρακτική διάσταση ενός SUV. Είναι το Kia με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης, καθώς προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές μια μεγάλη επιλογή από χρωματικούς συνδυασμούς δύο τόνων για το αμάξωμα και μια αντίστοιχα μεγάλη επιλογή αποχρώσεων για το εσωτερικό.

Από την άλλη, η τρίτη γενιά του Picanto φέρνει ένα νεανικό και δυναμικό χαρακτήρα στην κατηγορία Α. Διαθέτει φρέσκια σχεδίαση και υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας εσωτερικό. Παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις η έξυπνη σχεδίαση του Picanto το καθιστά ένα από τα πιο άνετα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.