Κονβόι με 1.326 Ford Mustang γράφει παγκόσμιο ρεκόρ

Ιδιοκτήτες του εμβληματικού σπορ μοντέλου της Ford από όλη την Ευρώπη συνέβαλαν ώστε η εταιρεία να πετύχει στο Lommel Proving Ground στο Βέλγιο νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο κονβόι με οχήματα Mustang.

Εκπρόσωποι όλων των γενιών – από το 1964 μέχρι και σήμερα – συγκεντρώθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Lommel Proving Ground της Ford καταγράφοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη παρέλαση με οχήματα Mustang. Το προηγούμενο ρεκόρ συνάντησης με 960 Mustang καταγράφηκε στην πόλη Toluca του Μεξικού στις 3 Δεκεμβρίου του 2017. Φέτος, 1.326 Mustang από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της πίστας δοκιμών της Ford στο Βέλγιο, αποτίνοντας φόρο τιμής στο εμβληματικό της μοντέλο. Για την καταγραφή του νέου ρεκόρ, το κονβόι των αυτοκινήτων κινήθηκε απρόσκοπτα διατηρώντας μια απόσταση ανά όχημα όχι μεγαλύτερη των 20 μέτρων, ενώ στη συνεχεία οχήματα και οδηγοί συμμετείχαν σε μία ειδική «χορογραφία» για να γιορτάσουν την 55η επέτειο της θρυλικής Mustang.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της ημέρας, η οποία είχε ως attraction την πτήση πάνω από τις εγκαταστάσεις του Lommel Proving Ground του μαχητικού αεροσκάφους P51 Mustang που χάρισε το όνομά του στο σπορ μοντέλο της Ford.

Lommel Proving Ground

Στο Lommel Proving Ground η Ford αναπτύσσει και βελτιώνει τόσο τις τεχνολογίες, όσο και τις οδηγικές επιδόσεις των οχημάτων της στην Ευρώπη. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν μία επιφάνεια 3.22 τ. χλμ. περιλαμβάνοντας πίστες δοκιμών συνολικού μήκους 80 km, από τις οποίες κάποιες είναι σχεδιασμένες για να προσομοιώνουν δημόσιους δρόμους, ενώ άλλες έχουν διαφορετικής ποιότητας οδοστρώματα που δίνουν τη δυνατότητα στους μηχανικούς να αξιολογούν τα χαρακτηριστικά χειρισμού του οχήματος, το απόδοσή του στο φρενάρισμα, το κράτημά του στις στροφές και τα επίπεδα άνεσης που παρέχει.

Πάνω από 100 εργαζόμενοι του Lommel Proving Ground υποστήριξαν εθελοντικά την όλη εκδήλωση, αλλά και την προσπάθεια της Ford να καταρρίψει ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ.