Τέλη κυκλοφορίας 2010: Και μη χειρότερα

16 Δεκεμβρίου 2009

Μεταφέρω κείμενο από την εγκύκλιο του υπουργείου που αναφέρεται στα τέλη κυκλοφορίας για το 2010:

«Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 4 της από 2/11/2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 219), τα κριτήρια κατάταξης επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα, σύμφωνα με τον Πίνακα 1 της Πράξης, γίνεται για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2010 με βάση το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα.

Συνεπώς, κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 1 της Πράξης αυτής, για τη διάθεση των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας έτους 2010, ως ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων οχημάτων, είναι το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματος στην Ελλάδα, το οποίο αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, ανεξαρτήτως τυχόν άλλης προγενέστερης χρονικής αναφοράς επάνω στην άδεια.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ»

Οπότε αν έχετε εισάγει τα τελευταία 3-4 χρόνια ένα μεταχειρισμένο σαράβαλο 20ετίας από τη Γερμανία, μην ανησυχείτε. Θα πληρώσετε μειωμένα τέλη κυκλοφορίας κατά 18 ευρώ, όσα δηλαδή και κάποιος που αγόρασε ένα καινούριο αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας. Αυτά είναι τα “πράσινα τέλη” στην Ελλάδα του 2010. Κύριοι… συγχαρητήρια.

[Πηγή: NewsBlog]