“Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016” το Opel Astra

Την κορυφαία διάκριση Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016 απέσπασε σήμερα το νέο Opel Astra, λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη. Οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι ψήφισαν στην τελική φάση βγάζοντας το μεγάλο νικητή.

Το νέο Astra (διαβάστε την πρώτη μας επαφή μαζί του εδώ) είχε δείξει από νωρίς ότι κατέχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να επικρατήσει στο θεσμό, αφού είναι καλύτερο από ποτέ και με τεχνολογία που αντικατοπτρίζει ιδανικά τις ανάγκες του σύγχρονου ευρωπαίου οδηγού. Και βεβαίως κέρδισε την ψήφο 58 δημοσιογράφων από τον κλάδο του αυτοκινήτου, ανάμεσά τους και του Έλληνα εκπροσώπου μας, Στράτη Χατζηπαναγιώτου των 4 Τροχών. Το νέο Opel Astra απέσπασε συνολικά 309 βαθμούς, δίνοντας μάχη στο νήμα με τη ναυαρχίδα της Volvo, το XC90, το οποίο ήρθε δεύτερο με 294 βαθμούς. Στην τριάδα βρέθηκε το νέο Mazda MX-5, υπενθυμίζοντας ότι ακόμη και ένα σπορ διθέσιο μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο θεσμό.
Στο φετινό θεσμό Car of the Year συμμετείχαν περισσότερα από 40 νέα μοντέλα, από σπορ roadsters μέχρι πολυτελή sedan και μοντέλα SUV. Η φετινή νίκη της Opel ανεβάζει το συνολικό αριθμό τίτλων της σε πέντε, αφού το Kadett E ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας που απέσπασε το βραβείο το 1985, ενώ ακολούθησαν το Omega A το 1987, το Insignia το 2009 και το Ampera το 2012.