5-άστερο στα crash tests το νέο Ibiza

Το νέο Seat Ibiza (διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ) απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία στα crash test και αξιολογήθηκε με 5 αστέρια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εδώ και αρκετούς μήνες οι δοκιμές του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολες και γι αυτό η επίτευξη των 5 αστέρων του Ibiza μπορεί να θεωρηθεί μια σοβαρή επίδοση.
Σε κάθε μία από τις κατηγορίες που αποτελούν τις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP, το νέο Ibiza πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα στην κατηγορία της προστασίας επιβαινόντων ενηλίκων, με ποσοστό 95%. Τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στις κατηγορίες προστασίας παιδιών, πεζών καθώς και συστημάτων υποβοήθησης ασφάλειας είναι επίσης εντυπωσιακά. Η αποτελεσματικότητα του Αυτόνομου Συστήματος Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Front Assist) ξεχωρίζει ιδιαίτερα μεταξύ των Συστημάτων Υποβοήθησης. Χρησιμοποιώντας την Τεχνολογία Ραντάρ σε συνδυασμό με ABS και ESC, το αυτοκίνητο όχι μόνο αισθάνεται και αντιδρά όταν εντοπίζει άλλα αυτοκίνητα αλλά και πεζούς. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, το όχημα μπορεί να φρενάρει με τον πιο ασφαλή και γρήγορο τρόπο.
Οι δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP είναι πολύ πιο απαιτητικές από το 2016 όχι μόνο στην ενεργητική ασφάλεια αλλά και στην παθητική. Το νέο Seat Ibiza διαθέτει ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιορισμού φορτίου όχι μόνο στα μπροστινά καθίσματα αλλά και στα πίσω. Αυτό προσφέρει πολλά οφέλη στην ανταπόκριση στις πιο απαιτητικές προκλήσεις στην ασφάλεια ενηλίκων και παιδιών καθώς οι προεντατήρες μειώνουν τη χαλαρότητα της ζώνης γύρω από τον κορμό και τη λεκάνη του επιβάτη κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, εξασφαλίζοντας την καλύτερη συγκράτηση τόσο για στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Τα συστήματα Isofix και Top Tether στα πίσω καθίσματα προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό του Ibiza καθώς και ο περιοριστής ταχύτητας, το τρίτο πίσω προσκέφαλο, το προηγμένο σύστημα προειδοποίησης για ζώνη ασφαλείας για όλα τα καθίσματα και οι 6 αερόσακοι. Σε συνδυασμό με το Adaptive Cruise Control και το κιβώτιο DSG, το Ibiza μπορεί να διατεθεί με Σύστημα Stop & Go που φρενάρει και επιταχύνει το όχημα σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.