Πέμπτο και τελευταίο ρεκόρ για το Honda Civic Type R

Ο Jenson Button ολοκληρώνει το Type R Challenge 2018 με ένα πέμπτο ρεκόρ γύρου για τη Honda. Aυτή τη φορά στην πίστα του Hungaroring, όπου το Type R έκανε νέο ρεκόρ 2:10.9 για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα.

Στην πέμπτη και τελευταία της προγραμματισμένη προσπάθεια επίτευξης ρεκόρ γύρου στην Ευρώπη μέσα στο 2018, η Honda σημείωσε νέο ρεκόρ 2:10.19 για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα στην πίστα GP του Hungaroring. Το Civic Type R οδήγησε για την περίσταση ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 και οδηγός σήμερα του NSX Super GT, Jenson Button. Η συγκεκριμένη πίστα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Button, καθώς εκεί κατέκτησε ο ίδιος την πρώτη νίκη της καριέρας του στα Grand Prix με τη Honda το 2006.

Το Hungaroring είναι μία σφικτή και στενή πίστα με μήκος 4,38 km, με στροφές 180 μοιρών και ένα δύσκολο σικέιν, στοιχεία που την καθιστούν μία από τις πιο τεχνικές πίστες στην Ευρώπη. Η Honda σημείωσε το πρώτο της ρεκόρ γύρου στο Hungaroring κατά τη διάρκεια ενός ανάλογου εγχειρήματος το 2016 με το Civic Type R προηγούμενης γενιάς. Το νέο ρεκόρ είναι το πέμπτο για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα που σημειώνει η Honda στα πλαίσια του Type R Challenge 2018, εκπληρώνοντας τους στόχους ενός εγχειρήματος που επινοήθηκε μετά το ρεκόρ που σημείωσε το Type R για αυτοκίνητα με την κίνηση εμπρός στη θρυλική πίστα Nordschleife του Nürburgring με χρόνο 7:43.8.

Αυτά τα έξι συνολικά ρεκόρ γύρου καθιερώνουν το Civic Type R ως το ταχύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Στο συγκεκριμένο εγχείρημα συμμετείχαν πέντε οδηγοί αγώνων της Honda, οι οποίοι οδήγησαν το αυτοκίνητο στο όριο σε πέντε ευρωπαϊκές πίστες. Ο οδηγός του WTCR Tiago Monteiro σημείωσε ρεκόρ 2:01.84 στο Εστορίλ της Πορτογαλίας. Ο θρύλος του BTCC Matt Neal σημείωσε ρεκόρ 2:31.32 στο Silverstone και το αστέρι του ιαπωνικού Super GT, Bertrand Baguette, σημείωσε ρεκόρ 2:53.72 στο Spa-Francorchamps. Ο οδηγός του WTCR, Esteban Guerrieri σημείωσε νέο ρεκόρ 2:1.51 στο Magny-Cours της Γαλλίας.