Οκτώ νέα και ανανεωμένα Opel μέχρι το 2020

Δυναμική αναμένεται η πορεία της Opel στα επόμενα δύο χρόνια. Η μάρκα θα λανσάρει 8 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα νέα Corsa, Vivaro και ο διάδοχος του Mokka X.

Opel X Family

Η Opel συνεχίζει την εφαρμογή του σχεδίου PACE!. Αυτό περιλαμβάνει λανσαρίσματα προϊόντων, αλλά και εναρμόνιση της γκάμας στα αυστηρά πρότυπα για τις εκπομπές CO2 που θα ισχύσουν το 2020. Από τις αρχές του 2019 μέχρι το τέλος του 2020, η εταιρία θα λανσάρει οκτώ νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, επενδύοντας πρωτίστως σε μεγάλου όγκου και επικερδείς κατηγορίες.

Το 2019 θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του Corsa αλλά και ο διάδοχος του Vivaro σε επαγγελματική και επιβατική έκδοση. Επίσης θα κυκλοφορήσουν πρόσθετοι τύποι και εκδόσεις εξοπλισμού του Combo, ανανεώνοντας σημαντικά τη γκάμα LCV. Ο διάδοχος του Opel Mokka X θα ακολουθήσει το 2020 και θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στη στρατηγική αύξησης των πωλήσεων SUV της εταιρίας από 25 σε 40% μέχρι το 2021.

Και ηλεκτρικά στη γκάμα από το 2019

Σε επίπεδο ηλεκτροκίνησης, το καλοκαίρι του 2019 θα ξεκινήσουν οι παραγγελίες για το πλήρως ηλεκτρικό, νέο πενταθέσιο Corsa και το Grandland X PHEV. Μέχρι το τέλος του 2020, η Opel θα διαθέτει συνολικά τέσσερα ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά μοντέλα. Μέχρι το 2024 θα υπάρχει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε μοντέλο Opel.

Νέα πρότυπα ρύπων

Στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με τα πρότυπα εκπομπών CO2 και της έμφασης στις κατηγορίες μεγάλου όγκου, τα Opel Karl και Cascada δεν θα αντικατασταθούν μετά το τέλος του κύκλου ζωής τους, αλλά θα συνεχίσουν να πωλούνται μέχρι το τέλος του 2019. Με τη νέα γκάμα, η Opel θα εξακολουθήσει να καλύπτει περίπου το 80% του όγκου της mainstream αγοράς το 2020. Η μάρκα είναι ήδη έτοιμη για το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP με 127 επιβατικά μοντέλα που πληρούν τις προδιαγραφές, οι οποίες θα ισχύσουν για όλες τις νέες ταξινομήσεις τον Σεπτέμβριο του 2019.