Τα νέα Abarth

25 Φεβρουαρίου 2010


Λίγο πριν το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης και η Abarth ανακοίνωσε ότι δύο νέα μοντέλα θα φιλοξενηθούν στο περίπτερό της στην ελβετική έκθεση. Όπως είχαμε πει και ένα μήνα πριν, το Punto Evo είναι πλέον έτοιμο και στην Abarth εκδοχή του, ενώ μαζί του θα βρίσκεται και το Abarth 500C, η ανοικτή έκδοση της μίνι ρουκέτας της ιταλικής φίρμας.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε στις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, το Abarth Punto Evo είναι χάρμα οφθαλμών! Επιθετική όψη, δυναμικός προφυλακτήρας και άφθονοι αεραγωγοί (προσέξτε τις 2 μικρές εισαγωγές στο εμπρός γωνίες), μαζί ένα ακόμη πιο σπορ πίσω μέρος με νέο και μεγαλύτερο διαχύτη. Νέες είναι και οι ζάντες με ακτίνες που θυμίζουν τις δαγκάνες του σκορπιού. Στο μηχανολογικό μέρος, ο κινητήρας 1,4 λιτ. είναι τεχνολογίας MultiAir και αποδίδει 165 ίππους, ενώ άμεσα με το λανσάρισμα θα είναι διαθέσιμη και η αναβάθμιση esseesse που θα αυξάνει την ισχύ στους 180 ίππους. Ένα νέο στοιχείο στο Abarth Punto Evo είναι η υιοθέτηση του συστήματος Torque Transfer Control (TTC) που προσομειώνει τη λειτουργία ενός μπλοκέ διαφορικού (όπως ήδη συμβαίνει στο Abarth 500).

Τα νέα συνεχίζονται με το αναμενόμενο λανσάρισμα του ανοιχτού Abarth 500C, το οποίο όπως και το Fiat 500C απέκτησε υφασμάτινη -συρόμενη μέχρι πίσω- οροφή και είναι σίγουρο πως με τις εξαιρετικές του επιδόσεις θα κάνει τα μαλλιά σας να ανεμίζουν με μανία.

Διαβάστε ακόμη:
Abarth Grande Punto esseesse
Abarth 500: Άρωμα καταιγίδας