Με μοναδικό και πανηγυρικό τρόπο δόθηκε η εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις, με την EKO SSS Olympic Stadium, τη σούπερ ειδική διαδρομή μέσα στο ΟΑΚΑ και παρουσία 64.500 θεατών!

Ήταν όλοι εκεί! Οι 64.500 θεατές που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ, οι κορυφαίοι οδηγοί και συνοδηγοί, οι ομάδες, καθώς και η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, που έχει αγκαλιάσει όπως ποτέ άλλοτε τον ιστορικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Η ΕΚΟ Super Special Stage αναδείχθηκε αυτοστιγμεί σε highlight της αγωνιστικής χρονιάς 2022, ένα γεγονός που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη όσων συμμετείχαν ή παρακολούθησαν την πρώτη μάχη των πληρωμάτων με αντίπαλο το χρονόμετρο.

Θέαμα, ήχος και… μυρωδιά WRC απλώθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας αμέσως μετά την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα της μοναδικότητας και της διαφορετικότητας του «Ράλλυ των Θεών» σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Άλλωστε, η εικόνα μεταδόθηκε «ζωντανά» σε 150 χώρες και περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τίμησε το Ράλλυ Ακρόπολις με την παρουσία του, ενώ ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Λευτέρης Αυγενάκης, ήταν αυτός που έδωσε την εκκίνηση στο πρώτο ζευγάρι πληρωμάτων που ανέβηκε στη ράμπα. Την τελετή εκκίνησης, ανήμερα των 40ών γενεθλίων του ΟΑΚΑ, τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτείας, των χορηγών του αγώνα και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι

Ο Thierry Neuville σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τον Teemu Suninen, για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Ο Dani Sordo ήρθε τρίτος, 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον Suninen. Ο Andreas Mikkelsen δεν ολοκλήρωσε την SS1, αφού προσέκρουσε στο τοιχίο και κατέστρεψε το σύστημα διεύθυνσης και την μπροστινή αριστερή ανάρτηση. Ας δούμε όμως τι είπαν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς:

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

Είναι όπως θα έπρεπε πάντα να είναι. Φανταστικό κοινό και ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια στην Οργάνωση που έδωσε αυτήν τη δυνατότητα σε εμάς και στους θεατές που ήρθαν σήμερα. Αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να φέρεις πολύ κόσμο στο WRC, και θα πρέπει να γίνουν παρόμοια πράγματα και σε άλλους αγώνες.

#6 Dani SORDO / Candido CARRERA

Πραγματικά ωραία. Πολύς κόσμος. Είναι εύκολο να κάνεις λάθος εδώ, γι’ αυτό πήγαμε συγκρατημένα.

#44 Gus GREENSMITH / Jonas ANDERSSON

Δεν ήμουν αγχωμένος, αλλά ενθουσιασμένος. Είδαμε όλοι τι συνέβη στον Andreas. Είναι ένας μεγάλος αγώνας και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Πολύ ωραία ειδική.

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM

Πιστεύω το αυτοκίνητο είναι ΟΚ. Μόνο εξωτερική ζημιά. Έχασα τον έλεγχο στο φρενάρισμα και μετά δεν μπορούσα να επανεκκινήσω τον κινητήρα.

#19 Sébastien LOEB / Isabelle GALMICHE

Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τόσο κόσμο στο στάδιο. Απίστευτη ατμόσφαιρα.

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN 

Σίγουρα όχι μία από τις πιο διασκεδαστικές ειδικές που έχω ποτέ οδηγήσει, αλλά οπωσδήποτε από τις πιο cool. Αλλά όταν οδηγείς μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό, αυτές οι ειδικές αξίζουν.

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

Απίστευτη ατμόσφαιρα. Είναι συναρπαστικό το άθλημά μας, αλλά ακόμα και τέτοια πράγματα δε μας συμβαίνουν συχνά. Ήταν πολύ διασκεδαστικό.

#7 Pierre-Louis LOUBET / Vincent LANDAIS 

Είναι απίστευτο. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήταν φανταστικά έτσι κι αλλιώς.

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE 

Απίστευτο, εμπειρία ζωής! Οι Έλληνες είναι “τρελοί”. Τώρα ξέρουμε γιατί.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στα ελληνικά βουνά για τις επόμενες τρεις ημέρες, όπου τα πληρώματα θα δώσουν την απόλυτη μάχη σε 15 απαιτητικές ειδικές διαδρομές. Ο ταχύτερος, ο πνευματικά περισσότερο έτοιμος και ανθεκτικός, ο πιο προνοητικός και τυχερός συνδυασμός θα βρεθεί την Κυριακή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.