Acura NSX Concept

13 Ιανουαρίου 2012 |


Ελαφρύ, ισχυρό και κυρίως υβριδικό είναι το ολοκαίνουριο NSX Concept, το νέο supercar της Honda που παρουσιάζεται αυτές της ημέρες στο σαλόνι του Detroit με το σήμα της Acura. Η επιλογή της έκθεσης στη βόρεια Αμερική κάθε άλλο παρά τυχαία είναι για τη Honda, καθώς το νέο NSX θα εξελιχθεί από τη Honda R&D Americas και θα κατασκευάζεται στο Οχάιο, ωστόσο θα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

Αυτό που κάνει το NSX Concept ξεχωριστό, εκτός από την εντυωσιακή του εμφάνιση, είναι η συνταγή του προκατόχου του το οποίο είχε εξελίξει ο ίδιος ο Ayrton Senna. Δηλαδή χαμηλό βάρος και υψηλή τεχνολογία. Χρησιμοποιώντας ελαφριά υλικά και ένα V6 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, το NSX Concept υιοθετεί αρκετές νέες τεχνολογίες, όπως ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive). Σε αντίθεση με τα περισσότερα supercars που σημείο αναφοράς είναι η μεγάλη ισχύς, το NSX Concept είναι υπέρμαχος της γνήσιας αγωνιστικής φιλοσοφίας ενός εξαιρετικού λόγου ισχύος/βάρους. Χρησιμοποιεί μία μονάδα κίνησης με 2 ηλεκτροκινητήρες με προσαρμοζόμενο δι-κατευθυντικό σύστημα ελέγχου ροπής. Το νέο αυτό υβριδικό σύστημα παράγει άμεσα αρνητική ή θετική ροπή στους εμπρός τροχούς όταν το όχημα στρίβει κάνοντας το πρακτικά τετρακίνητο, μιας και ο θερμικός κινητήρας VTEC V6 κινεί τους πίσω τροχούς. Συνεργάζεται μάλιστα με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο έχει ενσωματωμένο έναν ηλεκτροκινητήρα, καταφέρνοντας να συνδυάζει την επιτάχυνση που αρμόζει σε ένα supercar με την άριστη απόδοση.

Το Acura NSX Concept στο Gran Turismo 5
Στο video που ακολουθεί εξηγείται με γραφικά ο τρόπος λειτουργίας του Sport Hybrid SH-AWD, ωστόσο όλα γίνονται στο γραφικό περιβάλλον του διάσημου video game Gran Turismo 5. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα δούμε το αυτοκίνητο να κάνει την εμφάνισή του στο παιχνίδι σε μια από τις επόμενες αναβαθμίσεις.