H Alfa Romeo στο 21ο Gumball 3000 που ξεκινά από τη Μύκονο

Μια μοναδική περιπέτεια σε 11 χώρες στο τιμόνι μιας Stelvio Quadrifoglio, ειδικά βαμμένης από το Alfa Romeo Design Centre. Συμμετέχουν περισσότερα από 100 supercars, καθώς και διάσημα πρόσωπα από όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του Gumball 3000.

Alfa Romeo Stelvio Gumball 3000

To Gumball 3000 αποτελεί μια ξεχωριστή αυτοκινητιστική διοργάνωση που καλύπτει 3.000 μίλια (περίπου 5.000 χλμ.) σε ανοικτούς στην κυκλοφορία δρόμους. Διάσημοι απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν με στόχο να στηρίξουν τους φιλανθρωπικούς σκοπούς της οργάνωσης που προσφέρει βοήθεια σε προγράμματα για νέους, πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, εκπαιδευτικά προγράμματα κτλ.

Αυτή τη χρονιά το Gumball ξεκινά από το ελληνικό νησί της Μυκόνου και θα τερματίσει στην Ibiza στις 15 Ιουνίου. Η διαδρομή περιλαμβάνει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ το κομβόι θα ταξιδέψει στην Κροατία και από εκεί στη Βενετία. Στις 12 Ιουνίου τα πληρώματα θα επισκεφτούν το Balocco, το κέντρο δοκιμών της FCA όπου η Alfa Romeo εξελίσσει όλα τα μοντέλα της. Στη συνέχεια η διαδρομή θα περάσει από το Μονακό και τη Βαρκελώνη πριν τερματίσει στις Βαλεαρίδες νήσους.

Ειδικά για τη διοργάνωση η Alfa Romeo ετοίμασε μία μοναδική Stelvio Quadrifoglio με ξεχωριστούς χρωματισμούς που δημιούργησε το Alfa Romeo Design Centre. Η έμπνευση έρχεται από το σχέδιο με το οποίο έκανε τους πρώτους γύρους στην πίστα του Fiorano η C38, το μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing. Για την περίσταση οι σχεδιαστές επέλεξαν έναν συνδυασμό που τονίζει το δυναμικό, αλλά και τον πολυτελή χαρακτήρα του μοντέλου. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό αποτελεί βέβαια το τετράφυλλο τριφύλλι που συνοδεύει όλα τα αγωνιστικά και τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας. Η εντυπωσιακή βαφή συνοδεύεται και από αντίστοιχα εντυπωσιακές επιδόσεις που προσφέρει ο bi-Turbo βενζινοκινητήρας των 2,9 λίτρων με απόδοση 510 ίππους.