H Alfa Romeo Tonale κατακτά το “Car Design Award”

To πρωτότυπο Alfa Romeo Tonale, που σχεδίασε ο Έλληνας Αλέξανδρος Λιώκης, κέρδισε το διεθνές βραβείο σχεδιασμού για το 2019, εντυπωσιάζοντας με την αισθητική και το δυναμισμό του.

Alfa Romeo Tonale

Ο θεσμός “Car Design Awards” δημιουργήθηκε το 1984 από το περιοδικό Auto&Design και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο του σχεδιασμού αυτοκινήτων. Αυτή τη χρονιά στην κατηγορία “Concept Cars”, η Alfa Romeo Tonale κυριάρχησε επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική ανταπόκριση που είχε το πρωτότυπο της μάρκας στο κοινό, αλλά και τους ειδικούς του χώρου.

Ο Lead Exterior Designer της Tonale, κ. Αλέξανδρος Λιώκης, σχεδίασε ένα συμπαγές SUV με ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρα που χωρίς υπερβολές και περιττά στιλιστικά στοιχεία είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν μία πραγματική Alfa Romeo. Πιστή στη φιλοσοφία της μάρκας, η Tonale είναι σχεδιασμένη γύρω από τον οδηγό, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που μπαίνει στο χώρο της ηλεκτροκίνησης με το plug-in υβριδικό σύστημα της να προσφέρει φιλικότητα προς το περιβάλλον χωρίς καμία παραχώρηση στην οδηγική αίσθηση.

Η προσωπικότητα του πρωτότυπου ενισχύεται από μία σειρά στοιχείων, όπως η νέας γενιάς Alcantara που έχει χρησιμοποιηθεί στο εμπνευσμένο από τους αγώνες φουτουριστικό εσωτερικό, αλλά και τους τροχούς των 21 ιντσών με το χαρακτηριστικό σχέδιο που οι ρίζες του φτάνουν στη δεκαετία του 1960. Οι γραμμές και τα στιλιστικά στοιχεία από μοντέλα της μάρκας, όπως οι 33 Stradale και Disco Volante, είναι αναγνωρίσιμα τόσο στις γραμμές και στους όγκους, όσο και στις λεπτομέρειες όπου κανείς μπορεί να διακρίνει και χαρακτηριστικά των SZ και Brera.

Δείτε την Alfa Romeo Tonale