Σε 5 χρόνια το Apple Car

Από τα iPhone και τα MacBook στο αυτοκίνητο! Το περιβόητο Apple Car, iCar ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί δε θα βγει στους δρόμους πριν το 2021. Στην καλύτερη περίπτωση θα δούμε το πως θα μοιάζει κάποια στιγμή το 2019 ή 2020.

Όλα αυτά τα προβλέπει ο αναλυτής της Piper Jaffray, Gene Munster, ο οποίος μάλιστα έχει και την εκτίμηση της τιμής κοντά στις 75.000 δολάρια, τα οποία είναι πολλά! Το αυτοκίνητο της Apple κατά ένα μεγάλο μέρος (περίπου 80%) θα είναι σχεδιασμένο από την ίδια την εταιρία, η οποία άλλωστε φημίζεται για το design των προϊόντων της. Στο υπόλοιπο μέρος, τη σχεδίαση θα αναλάβει κάποια άλλη εταιρία, με μεγαλύτερη εμπειρία στο κομμάτι “αυτοκίνητο”, ενώ πολύτιμη τεχνογνωσία θα έρθει επίσης από κάποιον τρίτο κατασκευαστή.

Το αυτοκίνητο θα είναι βεβαίως ηλεκτρικό, αφού το μέλλον έχει μια φανερή τάση προς το ρεύμα, ενώ δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες ως προς τα χαρακτηριστικά του. Ούτε καν για το μέγεθος του. Προς το παρόν το Apple Car είναι εσωτερικά γνωστό ως “Project Titan” και σε αυτό εργάζονται ήδη κάποιες εκατοντάδες υπαλλήλων. Πολύ πιθανόν ο αριθμός αυτός να αυξηθεί όσο πλησιάζουμε στις ημερομηνίες που προαναφέραμε, με το AppleInsider να κάνει λόγο για αύξηση στα 1.000 άτομα έως το τέλος του έτους. Όλοι αυτοί για το αυτοκίνητο και μόνο!

Με όλα αυτά τα στοιχεία που προκύπτουν είναι μάλλον απίθανο για την Apple να εγκαταλείψει τον “Τιτάνα”, ωστόσο κανείς δε μπορεί και να εγγυηθεί την επιτυχία του. Το να κάνεις κάτι πολύ καλά σε έναν βιομηχανικό τομέα δε σημαίνει ότι μπορείς να φέρεις εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα και σε έναν άλλο. Όπως και να έχει, θα περιμένουμε με αγωνία το περιβόητο τετράτροχο μηλαράκι για να δούμε τι το διαφορετικό θα έχει να προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό…