Το Audi e-tron διανύει 10 χώρες non-stop σε 24 ώρες

Το Audi e-tron καταρρίπτει το μεγαλύτερο ίσως μύθο γύρω από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τις δυσκολίες στα μεγάλα ταξίδια λόγω περιορισμένης αυτονομίας. Έτσι με non-stop οδήγηση, διάνυσε άνω των 1.600 χιλιομέτρων από την Σλοβενία έως την Ολλανδία, με στάση μόνο για σύντομη επαναφόρτιση.

Audi e-tron 55 quattro
Audi e-tron 55 quattro

Δέκα ευρωπαϊκές χώρες σε 24 ώρες με σύντομες στάσεις για επαναφόρτιση! Το Audi e-tron πραγματικά εντυπωσιάζει με τις δυνατότητες στις μεγάλες αποστάσεις. Στις 20 Αυγούστου, εννέα δημοσιογράφοι ξεκίνησαν μία δοκιμή μεγάλης απόστασης διανύοντας περισσότερα από 1.600 χλμ. μέσα σε 24 ώρες. Η εκκίνηση δόθηκε στη λίμνη Bled στη Σλοβενία ​​με κατάληξη στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία.  Σε αυτή τη διαδρομή, τα τρία e-tron διέσχισαν την Αυστρία, την Ιταλία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και έφτασαν στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία.

Audi e-tron 55 quattro

Ταχεία φόρτιση στα 150 kW

Χάρη στην ταχυφόρτιση συνεχούς ρεύματος σε σταθμούς υψηλής ισχύος, η μπαταρία ιόντων λιθίου του Audi e-tron φτάνει στο 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας, εξοικονομώντας χρόνο στις μεγάλες διαδρομές. Το βασικό στην υψηλής απόδοσης φόρτιση είναι η πολύπλοκη θερμική διαχείριση, η οποία παράλληλα εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε συνδυασμό με σταθερά ιδανικές επιδόσεις, ακόμη και υπό υψηλό φορτίο. Στη διάρκεια της διαδρομής τα «πληρώματα» είχαν την ευκαιρία να επαναφορτίσουν σε επτά διαφορετικούς σταθμούς. Στο Kärnten, στο Νότιο Τιρόλο, στο Vorarlberg, στο καντόνι της Ζυρίχης, στο Breisgau, στο Eifel και τέλος κοντά στην Λιέγη, σε όλες τις περιπτώσεις με ταχυφόρτιση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 100.000 σημεία φόρτισης διάσπαρτα σε 19 χώρες της ΕΕ, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς.

Audi e-tron 55 quattro