Το Audi RS 3 Saloon είναι ένα οικογενειακό τέρας 400 ίππων

Η Audi επιστρέφει στις εκδόσεις RS τριών όγκων και το νέο RS 3 Saloon με 400 ίππους σηκώνει ψηλά τη σημαία των super sedans, φορώντας την ισχυρότερη εκδοχή του 2.5 TFSI βενζινοκινητήρα.

Δυναμική εμφάνιση και 400 ίπποι για το νέο Audi RS 3 Saloon.

Το ολοκαίνουριο Audi RS 3 Saloon αλλάζει την εικόνα των “οικογενειακών” προσφέροντας επιδόσεις ενός supercar, αφού κάνει το 0-100 km/h σε 4,1 δευτερόλεπτα και φτάνει την τελική των 280 km/h, με την αφαίρεση του ηλεκτρονικού κόφτη. Με 400 ίππους και 480 Nm από τον 5-κύλινδρο 2.5 TFSI κινητήρα βενζίνης, το RS 3 Saloon συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρο-υδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη και είναι αν μη τι άλλο ένα fun-to-drive αυτοκίνητο εντός και εκτός πίστας. Μάλιστα η τετρακίνηση quattro έχει τη δυνατότητα να στέλνει ροπή σε κάθε τροχό ξεχωριστά, βελτιώνοντας έτσι το χειρισμό στις γρήγορες στροφές. Το σύστημα ESC έχει επαναπρογραμματισθεί στα χαρακτηριστικά του νέου RS 3 και βεβαίως μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως για ανόθευτη οδηγική απόλαυση.

Εμφανισιακά, εκτός από τους νέους προφυλακτήρες, το Audi RS 3 Saloon είναι κατά 20mm πιο φαρδύ σε σύγκριση με ένα απλό A3, ενώ πατά σε τροχούς 19 ιντσών που κρύβουν μέσα τους ισχυρά φρένα με δίσκους 370mm εμπρός και 310mm πίσω.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του RS 3 Saloon πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Το “οικογενειακό” RS 3 Saloon μπορεί να μετατραπεί σε “όπλο” εντός πίστας…

Το εσωτερικό έχει μπάκετ καθίσματα και όλα τα προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας της Audi.