Η αυτοκίνηση έχει τη δική της θεματική ενότητα στην 86η ΔΕΘ με τη θεματική ενότητα Auto & Ε-mobility, στο Περίπτερο 17.

Μεγάλο πλήθος επισκεπτών έδωσε το παρόν το πρώτο Σαββατοκύριακο και έως την Τετάρτη, στην 86η ΔΕΘ, για να γνωρίσει τη θεματική ενότητα του αυτοκινήτου Auto & Ε-mobility. Η θεματική ενότητα, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν και να δουν από κοντά τα σημαντικότερα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα καθώς επίσης και τις εξελίξεις στη μικροκινητικότητα.

Οι πύλες της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης θα παραμένουν ανοιχτές έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, τις καθημερινές 4 μ.μ. – 10 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 10 π.μ. – 10 μ.μ. Στο περίπτερο 17 βρίσκονται όλα τα καινούρια ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα των εταιριών Hyundai, Mercedes-Benz, Citroen, Peugeot, DS, Opel, Ford, Renault, Dacia και Ecocar.

Στη διάρκεια των εγκαινίων, τη θεματική ενότητα του αυτοκινήτου επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Hyundai

Το πρώτο στάντ που συναντά κανείς στο Περίπτερο 17 είναι αυτό της Hyundai. Η μάρκα παρουσιάζει στη ΔΕΘ την εξηλεκτρισμένη γκάμα της, με αιχμή του δόρατος το εντυπωσιακό IONIQ 5. Το παρόν δίνουν το Kona Electric, το plug-in υβριδικό Tucson και το ολοκαίνουριο Santa-Fe, το μεγάλο SUV που ξεκινά την πορεία του και στην ελληνική αγορά.

Mercedes-Benz

Η πολυτελής μάρκα παρατάσσει στην Auto & e-Mobility τη σειρά των EQ μοντέλων της και των eVans της. Σε ένα χώρο 330 τ.μ. οι επισκέπτες απολαμβάνουν την εντυπωσιακή EQS, την ηλεκτρική και υπερπολυτελή λιμουζίνα της Mercedes. Αυτή είναι πλαισιωμένη από τις επίσης ηλεκτρικές ΕQA, EQB, EQE, EQV, αλλά και τα επαγγελματικά eVito Tourer, eVito Van & eSprinter Van.

Peugeot – Citroen – DS

Σύσσωμη η εταιρία Γιαννίρης Α.Ε. δίνει βροντερό παρόν με τις δικές της ηλεκτροκίνητες προτάσεις. Πόλο έλξης αποτελεί το μικροσκοπικό Ami, ένα όχημα μικροκινητικότητας που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Βεβαίως στο σταντ της εταιρίας βρίσκονται τόσο το ηλεκτρικό Peugeot e2008 όσο και τα plug-in υβριδικά 308 και DS 4 E-Tense.

Opel

Σε πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα, η Opel παρουσίασε (για λίγες ημέρες) το Rocks-e. Τη δική της πρόταση στην κατηγορία των micro-cars, που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μετά την άνοιξη του 2023. Φυσικά τα ηλεκτρικά Opel Corsa-e και Mokka-e είναι εκεί, μαζί με το Corssland Hybrid.

Ford

Πόλο έλξης στο σταντ της Βροχίδης-Χατζής αλλά και ολόκληρου του Περιπτέρου 17 αποτελεί η Mustang Mach-E GT. Πρόκειται για την ισχυρότερη εκδοχή της ηλεκτρικής Mach-E, με 487 ίππους και 500 χλμ. αυτονομίας. Δίπλα της η plug-in hybrid έκδοση του Kuga, ενώ βεβαίως δε θα μπορούσε να απουσιάζει και το Puma, η ήπια υβριδική πρόταση της μάρκας στα B-SUV. Ωστόσο ενδιαφέρον έχουν και οι εξηλεκτρισμένες προτάσεις για τους επαγγελματίες, με το νέο Ε-Transit να δίνει επίσης το παρόν στη ΔΕΘ.

Renault – Dacia

Η Viokar Plus, επίσημος διανομέας Renault και Dacia στη δυτική Θεσσαλονίκη, είναι στην έκθεση με τρία μοντέλα. Το πλήρως υβριδικό Clio E-Tech, το ήπια υβριδικό Arkana (που επίσης διατίθεται και ως πλήρως υβριδικό), αλλά και το Dacia Duster LPG. Το μοναδικό μοντέλο της έκθεσης που δεν έχει ίχνος εξηλεκτρισμού, ωστόσο προσφέρει λόγω συστήματος υγραερίου εξαιρετική οικονομία.

Ecocar

Η ελληνική Ecosun παρουσιάζει ολόκληρη τη σειρά ecocar, τα γνωστά ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως τα ecocar συναρμολογούνται στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων είναι εξ’ ολοκλήρου ελληνικής κατασκευής. Σε πρώτη πανελλαδική εμφάνιση βλέπουμε και το Pocco, τη νέα πρόταση της εταιρίας στα micro-cars με σημαντικές αναβαθμίσεις (έναντι του ecocar) στους τομείς της ποιότητας, της άνεσης και της αυτονομίας.