Υπέροχα νέα για τους φίλους τους αγώνων, καθώς έχουμε την ανακοίνωση του Αυτοκινητοδρομίου της Λαμίας. Ναι, μια νέα πίστα στην Ελλάδα!

Μέσα σε αυτήν την τόσο άσχημη χρονιά έχουμε ένα πολύ ευχάριστο νέο για τον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ελλάδος. Ο λόγος για την ανακοίνωση του Αυτοκινητοδρομίου της Λαμίας από τον ίδιο τον Δήμαρχο Λαμιαίων κ. Καραΐσκο. Ο κος Καραΐσκος μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη στον σταθμό 90.4 Κανάλι 1 του Πειραιά όπου εξήγησε ότι η σκέψη για τη δημιουργία πίστας στην Λαμία υπήρχε στο προεκλογικό του πλάνο και μετά την εκλογή του μαζί με την Περιφέρεια και την Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας κινείται προς την υλοποίησή του.

Ήδη έχει βρεθεί ένας χώρος 270 στρεμμάτων πολύ κοντά στην πόλη της Λαμίας ωστόσο, όπως τόνισε και ο κ. Καραΐσκος δεν έχουν πέσει ακόμα οι υπογραφές οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο όσον αφορά τον χώρο. Με βάση τα όσα είπε στον Στράτο Φωτεινέλη ακόμα κι αν δεν καρποφορήσει ο εν λόγω χώρος η βούληση υπάρχει οπότε είτε θα αγοραστεί είτε θα ενοικιαστεί ο αναγκαίος χώρος.

Η πίστα στην Λαμία θα είναι Δημοτική και θα αποτελείται από μία πίστα με διπλό χαρακτήρα καθώς θα μπορεί να φιλοξενεί τόσο αγώνες αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας όσο και αγώνες καρτ με μικρότερο βεβαίως μήκος. Το μήκος της πίστας στην Λαμία αναμένεται να κυμαίνεται κοντά στα 2.700 μέτρα ενώ κοντά στο μέσον του θα κυμαίνεται το μήκος της πίστας καρτ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα κτίρια που πρέπει να διαθέτει μία σύγχρονη πίστα όπως πιτς, τεχνικού ελέγχου, εστιατόριο, ιατρείο, πάρκινγκ θεατών και κερκίδες.

Προφανώς και η πίστα στην Λαμία δεν θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει διεθνείς μεγάλους αγώνες λόγω μήκους ωστόσο η κατασκευή της θα βοηθήσει στα μέγιστα την Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα όπου η μοναδική πίστα που υπάρχει είναι αυτή των Μεγάρων η οποία σε κάθε περίπτωση στερείται σημαντικών παροχών προς χρήστες και θεατές. Η εξέλιξη είναι αν μη τι άλλο τρομερά θετική και ελπίζουμε όλοι οι φορείς να την αγκαλιάσουν και να συμβάλλουν με τον τρόπο τους ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο και στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Ακούστε τη συνέντευξη στο Στράτο Φωτεινέλη: