Η Bentley Flying Spur ξεπέρασε τις 40.000 αυτοκίνητα

Bentley Flying Spur

Τρεις γενιές Flying Spur, εξολοκλήρου κατασκευασμένες στο χέρι, έχουν βγει από τις εγκαταστάσεις του Crewe στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Bentley έσπασε το φράγμα των 40.000 αυτοκινήτων για το πιο επιτυχημένο υπερπολυτελές σεντάν στον κόσμο, τη Flying Spur. Το μοντέλο πλέον βρίσκεται στην τρίτη γενιά του, με το μόνο που το συνδέει με το 2005, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, να είναι η παγκόσμια δημοφιλία του. Ακόμα και το όνομα έχει αλλάξει!

Η αρχική ονομασία του μοντέλου ως Continental Flying Spur, στην πορεία άλλαξε σε Flying Spur για να ξεχωρίσει περαιτέρω το αυτοκίνητο από την Continental GT. Στο πέρασμα των χρόνων, η Flying Spur έγινε το σύμβολο συνδυασμού σπορ χαρακτήρα και μοναδικών επιδόσεων με την απόλυτη άνεση, σε αμάξωμα τετράθυρης λιμουζίνας.

Bentley Flying Spur

Η Flying Spur συνδυάζει στον υπερθετικό βαθμό τη βρετανική δεξιοτεχνία με πρωτοποριακή τεχνολογία. Πλέον, η τρίτη γενιά του μοντέλου έχει γίνει η νέα ναυαρχίδα της Bentley και έχει χαιρετιστεί ως «το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο». Και οι τρεις γενιές Flying Spur έχουν σχεδιαστεί, εξελιχθεί και κατασκευαστεί στην έδρα της Bentley στο Crewe, όπου γιορτάζεται και το ορόσημο παραγωγής. Κάθε ένα από τα 40.000 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί έχει περάσει περισσότερες από 100 ώρες σε μια αποκλειστική γραμμή παραγωγής. Εκεί μια ομάδα 250 ατόμων ολοκληρώνει σχολαστικά κάθε Flying Spur στο χέρι.

Με 40.000 Flying Spurs να έχουν κατασκευαστεί σε 15 χρόνια, περίπου το 50% έχει διατεθεί σε πελάτες στην Κίνα και στις Η.Π.Α.. Στην εγχώρια αγορά της Bentley, στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν διατεθεί περίπου το 10%. Το υπόλοιπο 40% των αυτοκινήτων απολαμβάνουν πελάτες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία-Ειρηνικό.