Μία διεθνής επιτροπή ειδικών από το χώρο του αυτοκινήτου αξιολόγησε το Honda Urban EV Concept ως το “The Best Concept Car” στον αναγνωρισμένο θεσμό βραβείων 2018 Car Design Award, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τορίνο. Το Urban EV Concept επιλέχθηκε μεταξύ των φιναλίστ τον Απρίλιο και στη συνέχεια επικράτησε ως γενικός νικητής στην κατηγορία πρωτότυπων οχημάτων, έχοντας απέναντί του εννέα αντιπάλους. Τον Ιανουάριο το ίδιο μοντέλο απέσπασε τη διάκριση 2018 Concept of the Year.

Η Honda αποκάλυψε το Urban EV Concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017. Η βραβευμένη σχεδίαση θα αποτελέσει την αισθητική βάση για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας της Honda στην Ευρώπη που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2019, με μία απλή και σοφιστικέ εμφάνιση, σε αντίθεση με την προηγμένη τεχνολογία κίνησης του οχήματος.

Honda URBAN EV Concept

Το Honda Urban EV Concept θα είναι το πρώτο, γνήσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φτάνει στη μαζική παραγωγή στο πλαίσιο της στρατηγικής “Electric Vision” της μάρκας για την Ευρώπη. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την εξέλιξη μιας ειδικής ηλεκτρικής πλατφόρμας αυτοκινήτου, με πλήρως ηλεκτρική τεχνολογία κίνησης.