Η ολοκαίνουρια BMW Σειρά 5 είναι μια 7άρα μικρού μήκους

Με γνώριμο αλλά εντελώς ανασχεδιασμένο αμάξωμα, η νέα Σειρά 5 της BMW αποκαλύπτεται και φέρνει μαζί της νέες τεχνολογίες και νέους κινητήρες μεταξύ άλλων. Ναι, αυτή θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μια πιο μικρή και πιο σπορτίφ 7άρα, ανεβάζοντας δραματικά τον πήχη της πολυτελούς κατηγορίας.

Αυτή είναι η εντελώς νέα BMW Σειρά 5.

Σχεδιαστικά, η νέα Σειρά 5 δε δείχνει και τόσο νέα, αφού εν μέρη ακολουθεί τη φιλοσοφία της περασμένης γενιάς, υιοθετώντας λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά που είδαμε στη μεγαλύτερη και πολυτελέστερη Σειρά 7. Παρασυρόμενη από την 7άρα όμως, αυξήθηκε και σε διαστάσεις, προσθέτοντας +36mm σε μήκος (σύνολο 4.936mm), +6mm σε πλάτος και +7mm στο μεταξόνιο, ενώ η χρήση μιας εντελώς νέας πλατφόρμας και υλικών όπως μαγνήσιο και τιτάνιο, συμβάλλει στη μείωση του συνολικού της βάρους έως και κατά 100kg.

Η ολοκαίνουρια BMW Σειρά 5 G30 μοιράζεται πολλά στοιχεία με τη Σειρά 7 και στο εσωτερικό της, ενώ προσφέρει και αυξημένους χώρους για τους επιβάτες της. Ο χώρος φόρτωσης αγγίζει πλέον τα 530lt. Τις εντυπώσεις κλέβουν βεβαίως μια πληθώρα συστημάτων και νέες τεχνολογίες. Ξεχωρίζουν η μεγάλη οθόνη αφής 10,25 ιντσών, η οποία προβάλει το ανασχεδιασμένο BMW iDrive και δέχεται ακόμη και φωνητικές εντολές, ενώ υπάρχει νέας γενιάς σύστημα head-up display αλλά και ένα σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης που επιτρέπει στη νέα 5άρα να οδηγείται μόνη της, να ακολουθεί άλλα οχήματα στο δρόμο και αν χρειαστεί να τα προσπεράσει κιόλας. Το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος έχει εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και πλέον εκτός από το να παρκάρει μόνο του, είναι σε θέση να ψάξει και να βρει μια κατάλληλη θέση στάθμευσης.

Η 7η γενειάς της 5άρας έχει χαμηλών τόνων σχεδιαστικές επεμβάσεις.

Από το λανσάρισμα η Σειρά 5 θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις 530i με 2.0lt 4-κύλινδρο κινητήρα και 252 ίππους και 540i  με έναν 3.0lt straight-six ισχύος 340 ίππων. Σε πετρέλαιο, η γκάμα ξεκινά με την 520d και τον 2.0lt TwinPower των 190 ίππων, ενώ υπάρχει και η 530d με 3.0lt TwinPower κινητήρα 265 ίππων και 620Nm ροπής. Διαθέσιμες και είναι και τετρακίνητες εκδόσεις xDrive , ενώ για όσους είναι λάτρεις του αυτόματου, η BMW θα διαθέτει το 8άρι κιβώτιο Steptronic.

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η γκάμα θα εμπλουτισθεί και με νέες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένου μιας υβριδικής 530e, αλλά και της πιο ισχυρής βενζινοκίνητης M550i με κινητήρα V8.

Φανερά επηρεασμένη από τη Σειρά 7, η νέα BMW Σειρά 5 μεγάλωσε σε μήκος.

Η νέα BMW Σειρά 5 αρχικά θα κυκλοφορήσει με κινητήρες 2,0 και 3,0 λίτρων.

Στο εμπρός μέρος, εκτός από τα μεγαλύτερα φώτα, υπάρχουν και ενεργές γρίλιες στη μάσκα.

Η νέα BMW 5 Series είναι έως και 100kg πιο ελαφριά.

Στο εσωτερικό διακρίνουμε κορυφαία υλικά αλλά και το νέο σύστημα iDrive.