Η BMW υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια ημιαγωγών

BMW iX

Θέλοντας να διασφαλίσει την προμήθεια ημιαγωγών μακροπρόθεσμα, η BMW έχει συνάψει άμεση συμφωνία με τον προμηθευτή microchip υψηλής τεχνολογίας INOVA Semiconductors και την Globalfoundries.

Η INOVA εγγυάται στο BMW Group την παροχή αρκετών εκατομμυρίων microchips το χρόνο. Τα microchips αυτά θα χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία ISELED smart LED που αναπτύχθηκε από κοινού με το BMW Group, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην BMW iX ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα. Οι παραδόσεις της BMW iX στους πελάτες ξεκίνησαν στις αρχές Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσης να χτιστούν πιο ανθεκτικές συνεργασίες με την αλυσίδα εφοδιασμού για να ανακτηθεί η ισορροπία προσφοράς-ζήτησης για chip στη βιομηχανία αυτοκινήτου.

Αρκετές χιλιάδες ημιαγωγοί ανά αυτοκίνητο

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, κάθε αυτοκίνητο περιέχει αρκετές χιλιάδες ημιαγωγούς που είναι απαραίτητοι για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτοί εξυπηρετούν διάφορες λειτουργίες, εκτελώντας υπολογισμούς και ελέγχους σε υπολογιστές, αποθηκεύοντας δεδομένα ή ακόμα και να διαχειρίζονται πολλαπλά καθήκοντα ταυτόχρονα. Το μερίδιο των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στα οχήματα προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον.