Κοινή πρεμιέρα των πρωτοτύπων BMW M4 Coupe και M4 GT3

Για πρώτη φορά η BMW M παρουσίασε δύο εμβληματικά μοντέλα που σχεδιάστηκαν δίπλα-δίπλα για χρήση στο δρόμο και σε αγώνες.

Τα πρωτότυπα της νέας BMW M4 Coupe και M4 GT3 εμφανίστηκαν στο Red Bull Ring της Αυστρίας, εν όψει αγώνα του αγώνα για το MotoGP. Όπως η νέα BMW M3 και άλλα μοντέλα “M”, η νέα BMW M4 Coupe θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η “βασική” θα αποδίδει 480hp και θα συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η έκδοση Competition θα τοποθετείται στην κορυφή με 510hp και 8-τάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic. Κάτω από το καπό και των δύο εκδόσεων θα βρίσκεται ο νέος εν σειρά εξακύλιδρος κινητήρας M TwinPower Turbo. Από την πρώτη στιγμή, αυτός ο κινητήρας εξελίχθηκε σύμφωνα με κριτήρια αγωνιστικών επιδόσεων. Και δεν θα επωφεληθούν μόνον οι Customer Racing Teams της BMW M που θα χρησιμοποιήσουν την BMW M4 GT3 σε πρωταθλήματα GT, αλλά και τα μοντέλα BMW M4 δρόμου.

Η αγωνιστική BMW M4 GT3

Από το 2022 και μετά από μία σειρά αγωνιστικών διοργανώσεων το 2021, η BMW M4 GT3 θα αντικαταστήσει την M6 GT3 στο αγωνιστικό πρόγραμμα πελατών της BMW. Από το 2016, η BMW M6 GT3 αποτελεί μέλος της οικογένειας της BMW M Motorsport, έχοντας ήδη κερδίσει στον 24ωρο αγώνα Spa-Franchorchamps την χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της. Mία επιτυχία που ξεπέρασε δύο χρόνια αργότερα με μία διπλή νίκη.

Νέα BMW M4, πρεμιέρα το Σεπτέμβριο

Στο Red Bull Ring εμφανίστηκε το αυτοκίνητο με αρκετό καμουφλάζ. Ωστόσο, πριν η νέα BMW M4 Coupe κυκλοφορήσει κανονικά στο δρόμο, πρέπει να πραγματοποιηθούν τελικές εντατικές δοκιμές. Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα δε θα αργήσει, αφού θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2020.

Πάντως, όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, λίγες μόλις ημέρες μετά την πρώτη εμφάνιση της BMW M4 Coupe στο Red Bull Ring, ο νικητής του Αυστριακού “BMW M Grand Prix of Styria” κέρδισε ως έπαθλο μία BMW M4 Coupe (Μ.Υ. 2021). Αυτός είναι ο Πορτογάλος Miguel Oliveira, ο οποίος μετά από ένα επεισοδιακό αγώνα, έγραψε ιστορία, ως ο νικητής του 900ου αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Πλέον θα είναι και ένας από τους τυχερούς οδηγούς που θα απολαύσουν τη χαρά της νέας Μ4.