Η μοτοσυκλέτα BMW του μέλλοντος θα ισορροπεί μόνη της

Το τέταρτο φουτουριστικό όχημα VISION NEXT 100 της BMW είναι μια μοτοσυκλέτα, η οποία φέρνει ριζικές αλλαγές στον κόσμο των διτρόχων, αφού ισορροπεί από μόνη της και δε χρειάζεται κράνος ή άλλο εξοπλισμό για τον αναβάτη της!
Τι περιλαμβάνει το μέλλον; Προφανώς και μοτοσυκλέτες που ισορροπούν μόνες τους!

Η βασική ιδέα πίσω από το BMW Motorrad VISION NEXT 100 είναι η δημιουργία μιας γνήσιας και χωρίς περιορισμούς εμπειρίας με μοτοσυκλέτα. Στο μέλλον, μέσα από τη βελτιωμένη συνδεσιμότητα μεταξύ αναβάτη, μοτοσυκλέτας και εξωτερικού κόσμου, θα προκύπτει μία ξεχωριστή αίσθηση ελευθερίας. Τα συστήματα υποστήριξης δεν θα έχουν μόνο προνοητικό και συμβουλευτικό ρόλο όταν απαιτείται κάποια ενέργεια, αλλά και παρεμβατικό, προκειμένου να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των αναβατών. Προστατευτική ένδυση όπως κράνη και στολές με επένδυση δεν θα χρειάζονται πλέον!

Ένα βασικό σύστημα υποστήριξης αυτής της μοτοσυκλέτας είναι ο μηχανισμός αυτο-ισορροπίας (Self-Balancing), που κρατά τη μοτοσικλέτα σε ισορροπία είτε κινείται είτε είναι σταματημένη και δεν την αφήνει να πέσει. Έτσι, όλοι οι αναβάτες ανεξαρτήτως ικανότητας ή εμπειρίας θα μπορούν να απολαμβάνουν μία ακόμα πιο θετική οδηγική εμπειρία εξερευνώντας τα όρια των δυνατοτήτων τους. Η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αναβάτη και μοτοσυκλέτας γίνεται κυρίως μέσω της έξυπνης ζελατίνας-γυαλιά. Αυτή επεκτείνει το πεδίο ορατότητας του αναβάτη και παρέχει όχι μόνο προστασία από τον αέρα αλλά και σχετικές πληροφορίες, οι οποίες προβάλλονται στην οπτική ευθεία, όταν είναι απαραίτητο.

Σχεδιαστικά και λειτουργικά, το BMW Motorrad VISION NEXT 100 χρησιμοποιεί διάφορα εντυπωσιακά στοιχεία από την ιστορία της BMW Motorrad, τα οποία ερμηνεύει μέσα από μία σύγχρονη οπτική. Το μαύρο, τριγωνικό τμήμα του πλαισίου, για παράδειγμα, παραπέμπει στην πρώτη μοτοσυκλέτα της BMW Motorrad, την R32, που κατασκευάστηκε το 1923. Παρατηρώντας την από το πλάι, θυμίζει γυμνή μοτοσυκλέτα με εργονομία και θέση οδήγησης roadster. Το σχήμα και η κατασκευή του κινητήρα θυμίζουν το παραδοσιακό BMW boxer, με τη διαφορά ότι παράγει μηδενικούς ρύπους. Και τέλος οι μεγάλοι “φουσκωμένοι” τροχοί ίσως φέρουν στο μυαλό εικόνες από το διάσημο Batpod του θρυλικού Batman…

Η πρεμιέρα του BMW Motorrad VISION NEXT 100 γίνεται αυτές τις ημέρες (11-16 Οκτωβρίου) στο Los Angeles, σε μια έκθεση που είναι ανοιχτή στο κοινό.

Το μέλλον της BMW Motorrad αναμένεται συναρπαστικό.

Χωρίς κράνος και χωρίς εξοπλισμό, το BMW Motorrad VISION NEXT 100 δίνει μια άλλη αίσθηση ελευθερίας.

Η εντυπωσιακή πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της BMW κάνει την πρεμιέρα της στο Los Angeles αυτές τις ημέρες.

Θα μπορούσε άνετα να είναι η επόμενη μοτοσυκλέτα του… Batman.

Ο αναβάτης χρειάζεται μόνο τα ειδικά γυαλιά, μέσα στα οποία προβάλλονται βασικές πληροφορίες της μοτοσυκλέτας.