Η BYD ενισχύει τη γκάμα της με την προσθήκη δύο νέων μοντέλων. Πρόκειται για το BYD Dolphin, το μικρό και προσιτό της ηλεκτρικό μοντέλο, καθώς και για το μεγάλο επίσης ηλεκτρικό SUV, SEAL U.

Η BYD και ο όμιλος Σφακιανάκη, επίσημος εκπρόσωπος της μάρκας στην ελληνική αγορά, ανακοινώνουν τη διάθεση των ηλεκτρικών Dolphin και SEAL U. Ειδικά για το Dolphin, πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο hatchback της κατηγορίας C που συνδυάζει “παιχνιδιάρικη” αισθητική με ευελιξία και πλούσιο βασικό εξοπλισμό.

Το Dolphin είναι το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί τη σχεδιαστική ταυτότητα “Ocean Aesthetics” της BYD, η οποία του εξασφαλίζει μια ξεχωριστή εμφάνιση. Η σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από το δελφίνι, όπως άλλωστε δηλώνει και η ονομασία του μοντέλου. Το μικρότερο ηλεκτρικό της BYD διατίθεται στην Ελλάδα με μπαταρία 60,4 kWh, Λιθίου Φωσφορικού Σιδήρου της BYD τύπου Blade Battery, και επωφελείται στον τομέα της ασφάλειας από μία δομή αμαξώματος που προορίζεται αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Διαθέτει επίσης μία πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, τα οποία του προσδίδουν ασύγκριτα πλεονεκτήματα στον εν λόγω τομέα.

Το BYD Dolphin είναι άμεσα διαθέσιμο στη χώρα μας, σε δύο εκδόσεις, Comfort και Design, με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204ps και εκτιμώμενη αυτονομία 427 χλμ. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης είναι 88 kW (από 30 έως 80% σε 29 λεπτά), ενώ σε παροχή AC η ισχύς φτάνει στα 11 kW. Η Comfort έχει τιμή 33.990€, ενώ η Design κοστίζει 35.990€ (χωρίς να περιλαμβάνεται το το όποιο όφελος από κρατικά προγράμματα). Το Dolphin συνοδεύεται από 6 χρόνια εγγύηση (ή 150.000 χλμ.), 8 χρόνια εγγύηση ηλεκτροκινητήρα (ή 150.000 χλμ.) και 8 χρόνια εγγύηση για τη μπαταρία (ή 200.000 χλμ.). Για παραγγελίες έως το τέλος του 2024 προσφέρεται και δωρεάν 3ετές service.

Στην κορυφή της γκάμας το BYD SEAL U

Tο SEAL U είναι επίσης νέο μέλος της σειράς Ocean της BYD, το οποίο υιοθετεί και αυτό τη σχεδιαστική ταυτότητα “Ocean Aesthetics”. Πρόκειται για ένα πολυτελές ηλεκτρικό SUV, με κομψή εμφάνιση και premium εμπειρία εσωτερικού. Ταυτόχρονα διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για να διαπρέψει ως ένα άνετο οικογενειακό αυτοκίνητο. Το μήκος του είναι στα 4.785 χλστ. Και με μεταξόνιο στα 2.765 χλστ. Τοποθετείται στα μεγάλα SUV της κατηγορίας D.

Το BYD SEAL U προσφέρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού (Comfort και Design), η κάθε μία με τη δική της διαμόρφωση όσον αφορά το σύστημα κίνησης. Και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν έναν ισχυρό σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη που κινεί τους εμπρός τροχούς, αποδίδοντας . Με μέγιστη ισχύ 160 kW / 218ps και  άμεσα διαθέσιμη ροπή έως 330 Nm.

Η έκδοση Comfort διατίθεται με μπαταρία χωρητικότητας 71,8 kWh (αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα – WLTP συνδυασμένη), ενώ η Design έχει μπαταρία 87 kWh και προσφέρει αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα (WLTP, συνδυασμένη). Το SEAL U διαθέτει στάνταρ έναν ενσωματωμένο τριφασικό φορτιστή AC 11 kW και μπορεί να υποστηρίξει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση DC έως και 140 kW.

Η BYD προσφέρει το SEAL U στην ανταγωνιστική τιμή εκκίνησης των 43.500€ για την έκδοση Comfort 71,8 kWh και 46.990€ για την έκδοση Design 87 kWh. Οι αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν το όποιο όφελος από κρατικά προγράμματα, ενώ όπως και στο Dolphin δυνοδεύεται από πλήρη εγγύηση κατασκευαστή 6 ετών/150.000 χλμ., εγγύηση 8 ετών/200.000 χλμ. για τη μπαταρία, εγγύηση 8 ετών/150.000 χλμ. για τον ηλεκτροκινητήρα και για παραγγελίες έως το τέλος του 2024 με 3 χρόνια δωρεάν service.